FIFA 13'ten yeni detaylar

Murat Halilbeyoğlu 8.05.2012 - 10:32
Meşhur seride artık futbol daha zor
Dünyanın en ünlü futbol oyunu serisinden bir tanesi olan FIFA'nın son versiyonu FIFA 13 için yeni detaylar açıklandı. Oyunun ana yapımcısı David Rutter, Londra'da yapılan bir tanıtımda FIFA 13'te beş ana geliştirme yaptıklarını belirtti. Bunlar; First Touch Control, Player Impact, Complete Dribble, Tactical Free-Kicks ve Attacking AI.

FIFA 13'te üzerinde durulan ilk nokta daha gerçekçi bir top kontrolünün sağlanması olmuş. Yeni oyunda oyuncunuz ile gelen topu kontrol etmesi daha da zorlaşacak. Topun kontrolünü sağlayıp topla ilerlemek için artık güç, hız, topun yüksekliği ve kontrol edecek oyuncunun teknik becerisi ön planda olacak.

FIFA 13'ten yeni detaylar
Bir diğer geliştirilen özellik ise "Player Impact" motoru olmuş. David Rutter'a göre oyuncuların mücadelesinde gerçek dışı olmayan bir animasyon göremeyeceğiz, internette dolaşan o komik videoları FIFA 13 için unutacağız anlamına geliyor bu. Öte yandan yükseltilen bu motor ile artık kalça ve üst vücut bölgesi için yeni çarpışma değerleri eklenmiş.

FIFA 12'de yön değiştirerek dripling atabiliyordunuz, FIFA 13'te bunun mümkün olmayacağı belirtiliyor. Dahası serbest vuruşlara da yeni bir sistem geliyor. Artık topun etrafında üç kişiye kadar oyuncu bulunabilecek. Serbest vuruşu kullanacak oyuncu aldatmaca yaratabilecek ve barajdan ayrılan oyuncunun olduğu yerden şutunu çekebilecek. Savunmanın alan kapatma özellikleri de geliştirildi.

Son olarak hücümsal yapay zeka olduça büyük bir gelişime sahne olmuş. Bilgisayarın kontrol ettiği oyuncular daha iyi yerlere koşacak ve sizin nereye pas atacağınıza dair daha iyi kararlar verebilecekler. Öte yandan forvetler de daha zekice oynayacak ve defansın offside hattına göre ilerleyip topu alarak kaleye doğru koşmaya çalışacaklar.
Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 19:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
FIFA 13'ten yeni detaylar
İlginizi Çekebilir