1/3

FIFA 15 (Video İnceleme) (PS4)

Merlinin Kazanı 29.09.2014 - 23:13
Allah’ını seven defansa gelsin!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, PlayStation 4, XBox One
FIFA 15 (Video İnceleme) (PS4)
  • Yapımcı - Yayıncı EA Sports - Electronic Arts
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 87
9 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%86
Artılar Başarılı animasyonlar. Detaylı ve kaliteli grafikler. Bağımlılık yapıcı Ultimate Team modu. Spor Toto Süper Ligi'nin olması.
Eksiler Saha deformasyonu haddinden fazla abartılmış. Animasyonlarda kimi zaman yaşanan hatalar. Yapay zeka neredeyse hiç hata yapmıyor.
Artık alıştık. Takvimler eylül ayının sonlarını gösterdi mi, oyun yağmuru üzerimize yağmaya başlar. Oyun bereketinin yaşandığı bu aylarda, kimi yarış, kimi strateji, kimi de aksiyon türünden nasiplenir. Değişmeyen bir kural var ki, her sene mutlaka yeni bir futbol oyunu çıkar ve “Bakalım bu sene neler yapmışlar?” diye sordururlar bizlere. Madem öyle hadi soralım bakalım, FIFA 15 bu sene bizlere neler sunuyor?

VİDEO İNCELEME:

Yüzyılın ara pasını vermeye çalışmak


Uzun yıllardır futbol oyunları denilince akla gelen en büyük isimlerden olan FIFA için inceleme yapmak gerçekten zor iş. Zaten hemen her oyunsever, bu yapımın en ince ayrıntısına kadar biliyor. Hal böyle olunca neyi anlatacağımızı şaşırıyoruz. Bu nedenle incelemeyi iki aşamalı olarak yapmayı planladık. Hem sizlere oyun hakkında genel bilgiler verdiğimiz bir inceleme videosu hem de videoda anlatmaya fırsat bulamadığımız detayları açıklamak için bir de yazı yazmayı uygun gördük.

FIFA 15, tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi yine güncel ve detaylı bir futbol şöleni sunuyor. Onlarca ülkeden, yüzlerce takım ve binlerce gerçek oyuncu bizleri bekliyor. Hepimizin merakla beklediği, Spor Toto Süper Lig’in de FIFA 15 ile geri geldiğini belirterek konuya giriş yapalım. Genel bir tanım yapmak gerekirse, bugüne kadar elde edilen başarılı oyun yapısını biraz daha geliştirerek, süsleyerek ve güncelleyerek bize yeniden sunmuş yapımcılar. Tamam, oyunda pek çok yeni animasyon, saha dinamiği ve görsel detay sunuluyor ama işin aslı FIFA 14’ün süslenmiş ve makyajlanmış bir hali ile karşı karşıyayız. Oyunu kötü yapan bir özellik mi bu? Kesinle hayır.


Şu nesiller arası fark olmasa biz ne konuşacağız?


Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, FIFA 15’teki nesil farkı iyice belirgin hale gelmiş. Yeni nesil konsollarla eski nesil arasında uçurum denilecek ölçüde, hatta sanki başka bir oyunu oynuyormuşçasına fark göze çarpıyor. Yeni nesil konsollar, çimlerin görünümü, oyuncuların detayları ve animasyonlarda hatırı sayılır ölçüde yenilik sunuyor.