FIFA 23 Rusya ambargosu sürüyor

Atıf Doğan Özcan 23.07.2022 - 12:09
Electronic Arts, Ukrayna dayanışmasının bir göstergesi olarak FIFA 23 Rusya ambargosu için devam niteliğinde karar aldı ve bunu yaptığı açıklamayla doğruladı.

Ukrayna’da devam eden savaş için, Epic Games ve Riot Games gibi stüdyoların öncü niteliğinde yaptıkları hayırsever çabalara video oyun endüstrisi de dâhil olmak üzere. Savaşın parçaladığı ülkenin içindeki ve dışındaki hayatlara dokunmaya devam ediyorlar. Elbette bu yapılan işler Rusya’da yer alan oyuncular için oldukça kötü bir sonuç içeriyor. En basitinden FIFA 23 Rusya ambargosu konusunda fazlaca bir etki yaşatacak. 

FIFA 23 Rus takımlarını içermeyecek

Electronic Arts, Ukrayna’ya devam eden desteğinin bir parçası olarak hiçbir Rus takımın FIFA 23 içinde olmayacağını doğruladı. Yani kısaca, serinin çıkacak olan son oyununda hiçbir Rus kulübü veya Rusya Milli takımı oyunda yer almayacak. Başlarda söylentiden ibaret olan bu hareket yapılan son açıklamayla birlikte artık resmiyet kazanmış oldu. EA tarafı, Eurogames’e yaptığı resmi açıklamada, “EA Sports, Ukrayna halkıyla dayanışma içinde ve futbol dünyasında yer alan pek çok ses  gibi Ukrayna'nın işgaline son verilmesi çağrısında buluyor” dedi. 

FIFA 23 Rusya ambargosu sürüyor

Rusya için uygulanan bu tarz ambargolar, destek niteliğinde olsa bile bu işten en çok etkilenen taraf Rus oyuncular oluyor. PlayStation Rusya satışlarını durduğunu açıkladıktan sonra bir de çıkacak olan büyük oyunların Rus pazarında yer almaması oyuncuları bir çıkmaza sürükledi. Ayrıca EA ve diğer çeşitli şirketler halihazırda yasağa takılan oyunları satın alanların erişimlerini kesmediler. Diğer taraftan EA, Beyaz Rusya takımlarının oyunda kalıp kalmayacağı yönünde bir açıklama yapmadı, fakat FIFA 23’yer almamaları çok fazla şaşırtıcı olmaz.

Bu yaptırımlara karşı Rus Hükumeti de boş durmadı ve Mart 2022 tarihinde korsan oyunları yasallaştırmak için adımlar attı. Unreal Engine 5 teknolojisine rakip olarak devlet onaylı bir oyun motorunun geliştirildiği, Rusya Dijital Geliştirme Bakanlığı tarafından onaylandığı bildirildi.

FIFA 23, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One ve Xbox Series X/S için 30 Eylülde çıkması bekleniyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 03:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2022 19:26
Ha ha ha, fark etmez! EEP 23 modu ile oyundaki tüm lisans ve takım eksiklikleri %100 giderilecek zaten! Yıl sonu gibi ilk betası çıkar...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2022 15:11
Ben bunu yanlış buluyorum burda Rus oyunseverlerin FIFA sevenlerin suçu ne?
Kalan Karakter: 300 Gönder
FIFA 23 Rusya ambargosu sürüyor
İlginizi Çekebilir