FIFA 23 Unrecoverable Error hatası nasıl düzeltilir?

Tunay Şahin 10.04.2023 - 16:19
FIFA 23 Unrecoverable Error hatası ve Secure Boot error sorunu canımızı sıksa da çözümü var. İçeriğimizde bu sorunun olası sebep ve çözümlerini anlatıyoruz.

Milyonlarca oyuncunun takip ettiği yapımlardan biri olan FIFA serisi, kimi zaman sorunları ile canımzı sıkıyor. Neyse ki bunlara çözümlerimiz de var. Bu içeriğimizde FIFA 23 Unrecoverable Error hatası Secure Boot Error sorunu için olası sebep ve çözümlerini anlatıyoruz.

FIFA 23 Unrecoverable Error hatası ve Secure Boot Error Sorunu

EA Sports'un FIFA serisi yıllardır konsol ve bilgisayar oyunlarının en büyük oyunlarından biri, bu nedenle FIFA 23'ün çıkış tarihinden birkaç hafta sonra milyonlarca hayranın oyunu oynuyor olması şaşırtıcı değil. Diğer tüm yeni oyunlarda olduğu gibi, FIFA 23'ün de kendi payına düşen başlatma sorunları var, bunlardan biri de şu anda uğraştığımız FIFA 23 Unrecoverable Error ya da Türkçe ile FIFA 23 Kurtarılamaz Hata.

FIFA 23 Unrecoverable Error hatası nasıl düzeltilir?

Eğer oyunu başlatamıyorsanız ya da FIFA 23 çöküyor gibi görünüyorsa ve sürekli "Uygulama Kurtarılamaz Bir Hatayla Karşılaştı" mesajını gösteriyorsa, bu rehber tam size göre.

İlginizi çekebilir: FIFA 23 PC'de çakılma ya da açılmama sorunu çözümü

Bu hata görünüşe göre sadece PC oyuncuları tarafından yaşanıyor

FIFA 23 Unrecoverable Error nedir?

FIFA 23 Unrecoverable Error, oyunu engelleyen bir şey olduğu için oyunun devam edemediğinin bir göstergesidir. Bazı kişiler için bu, Origin yer paylaşımı, Discord yer paylaşımı veya hatta bir EA yer paylaşımı gibi başka bir uygulamanın oyunun başlatılmasını engellediği anlamına gelebilir. Bazı durumlarda, oyun basitçe çöküyor ve "The Application Encountered An Unrecoverable Error" mesajı göründüğünde bir daha başlamıyor.

Kimi oyuncular EA anti-Cheat hatası nedeniyle FIFA 23 Unrecoverable Error hatasıyla karşılaştı. FIFA 23 oynamaya başlamadan önce alınan bu hata mesajı, bu mesajı alanlar için ciddi bir sorundur. Hatta sorundan öte çok ciddi sinir bozucu bir durumdur.

İlginizi çekebilir: Fifa Anti Cheat hatası çözümü

FIFA 23 Unrecoverable Error  nasıl düzeltilir?

Bu hatayı düzeltmek nispeten kolaydır. Aşağıda maddeler halinde nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini sıralıyoruz.

Oyundan ve başlatıcıdan çıkmaya zorlayın

Bazı insanlar için FIFA 23 Unrecoverable Error mesajı, oyundaki veya başlatıcıdaki (Steam, Epic Games, Origin) küçük bir hata nedeniyle ara sıra ortaya çıkar. Neyse ki, böyle bir sorun Görev Yöneticisi'nde FIFA 23'ü ve başlatıcıyı kapatarak kolayca çözülebilir.

İşte bunu nasıl yapacağınız:

  • CTRL + SHIFT + ESC tuşlarına basarak Görev Yöneticisi'ni açın.
  • İşlemler sekmesinde, FIFA 23'ün ve başlatıcınızın tüm örneklerini bulun ve üzerlerine sağ tıklayın. 
  • Ardından, her bir işlemi kapatmak için Görevi Sonlandır'ı seçin.
  • Oyunu yeniden başlatın ve sorunu kontrol edin.

Çalıştırdığınız tüm yan programları devre dışı bırakın

Bir yan program, adından da anlaşılacağı gibi, Discord, oyun başlatıcı veya oyununuzun üstünde yarı saydam bir ekranın çalışmasına izin veren herhangi bir uygulama gibi bir uygulamanın özelliğidir. Bu yazılımlar, oyuncunun elle erişmek zorunda kalacağı gerekli oyun bilgilerini görüntüleyebildiği için kullanışlı olsa da kimi zaman sorunlara sebep olmaktadır.

Bu nedenle bir yan program, oyun oynarken ihtiyaç duyduğunuz her türlü bilgiyi görüntüleyerek size zaman ve emek tasarrufu sağlayabileceği için kullanışlı bir özellik olsa da bazılarının oyunlarla etkileşime girdiği bilinmektedir. Bu nedenle FIFA 23 oynarken bir tane kullanıyorsanız, devre dışı bırakmanın sizin için kurtarılamaz hatayı düzeltip düzeltmeyeceğini kontrol edin.

Oyunları etkileyebilecek bilinen yan programlardan bazıları şunlardır:

  • NVIDIA GeForce
  • Origin
  • Steam
  • EA Uygulaması

Çoğumuz için bu uygulamalar sorunsuz çalışsa da kimi zaman sorunlar yaratabiliyor. O sebeple sadece oyunu çalıştırmak için ihtiyacınız olan uygulamanın -en azından sorun çözülene kadar- kapatılması problemi çözebilir.

FIFA 23'ü Yönetici erişimiyle oynayın

Bazı uygulamalar düzgün çalışmak için daha yüksek dosya erişimi gerektirebilir. Bu noktada hala FIFA 23 Unrecoverable Error hatası alıyorsanız, oyunu Yönetici erişimiyle çalıştırmanın yardımcı olup olmayacağını görmeye çalışın.

FIFA 23 gibi oyunlar normalde yönetici erişimi gerektirmez, ancak sorun giderme amacıyla, yardımcı olup olmayacağını görmek için bunu deneyebilirsiniz.

İşte yapmanız gerekenler:

  • FIFA 23'ün ve oyun başlatıcınızın kapalı olduğundan emin olun. Görev Yöneticisi'ni kontrol edebilir ve gerekirse oradan kapatabilirsiniz.
  • FIFA 23'ün kurulum klasörüne gidin. SteamLibrary\steamapps\common\FIFA 23. Tam dizin sisteminize bağlıdır.
  • FIFA23.exe dosyasını bulun ve üzerine sağ tıklayın.
  • Yönetici olarak çalıştır'ı seçin.

Sistemin FIFA 23'ü başlatmasını bekleyin ve sorunu kontrol edin.

EA Anti-Hile'yi güncelleyin

Kaplamaları devre dışı bırakmak işe yaramadıysa, bir sonraki adımınız EA Anti-Cheat yazılımını kontrol etmek olacaktır. Eğer yazılım son versiyonda ise onu kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekebilir.

İşte yapmanız gerekenler:

  • FIFA 23'ün ve oyun başlatıcınızın kapalı olduğundan emin olun. Görev Yöneticisini kontrol edebilir ve gerekirse oradan kapatabilirsiniz.
  • C:\Program Files\EA\AC adresine gidin.
  • EAAntiCheat.Installer.exe dosyasını sağ tıklayıp Aç'ı seçerek başlatın ya da çift tıklayabilirsiniz.
  • EA Anti-Cheat yükleyici penceresi açıldığında, sağdaki açılır çubuğa tıklayın ve FIFA 23'ü seçin.
  • Bunu yaptıktan sonra, Kaldır düğmesine tıklayın.
  • Daha sonra, bu bağlantıya giderek EA Anti-Cheat'i yeniden indirebilirsiniz.
  • Mevcut EA Anti-Cheat sürümünü değiştirmeye devam edin.

EA Anti-Cheat'i indirmek için tıklayın. Yazılımı yeniden yükledikten sonra oyunu yeniden başlatın ve sorunu tekrar kontrol edin.

Güvenli Önyüklemeyi (Secure Boot) Kontrol Edin

FIFA 23'ü Windows 11'de çalıştırıyorsanız ve Secure Boot hatası (Secure Boot is not enabled on this machine hatası) alıyorsanız, bilgisayarınızda Secure Boot güvenlik özelliğinin açık olduğundan emin olmalısınız. "The Application Encountered An Unrecoverable Error" hatasıyla karşılaşan birçok Windows 11 kullanıcısının ana nedeni budur.

İşte yapmanız gerekenler:

  • Ayarlar'ı açmak için klavyenizdeki Windows tuşu + I'ya basın.
  • Sistem'e gidin.
  • Kurtarma'yı seçin.
  • Gelişmiş başlangıç bölümünde Şimdi Yeniden Başlat düğmesini seçin.
  • Sonraki ekranda Sorun Gider'i seçin.
  • Gelişmiş seçeneklere gidin.
  • UEFI Ürün Yazılımı Ayarları'nı seçin.
  • Daha sonra, değişiklikleri kaydetmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

UEFI/BIOS ekranına geldiğinizde, Secure Boot'u bulmanız ve seçmeniz gerekir. Bunun nasıl yapılacağına dair kesin adımlar donanımınıza bağlıdır, bu nedenle anakartınıza aşina değilseniz, bilgisayar üreticinize başvurmanızı öneririz.

Bazı donanımlar İşletim Sistemi Türü için Güvenli Önyükleme altında size en az iki seçenek sunabilir. Benim durumumda, Diğer İşletim Sistemi ve Windows UEFI modu var. Kural, yalnızca Windows UEFI modunu seçtiğinizden emin olmaktır.

Bundan sonra, çıkmadan önce değişiklikleri kaydettiğinizden emin olun, ardından bilgisayarınızı tekrar başlatın.

FIFA 23 oyun istemcisini çalıştırın ve Secure Boot is not enabled on this machine hatasının artık ortadan kalkıp kalkmadığını kontrol edin.

Bu, bu sorun için kalıcı bir çözüm olmalıdır.

SSS

FIFA 23'te neden Unrecoverable Error hatası alıyorum?

Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır. Oyun ilk yayınlandığından bu yana en yaygın neden EA Anti-Cheat hatası ile ilgilidir. EA o zamandan beri bu hatayı düzeltti ancak hatayı almaya devam ediyorsanız Origin uygulaması, Discord, Steam, NVIDIA GeForce veya benzer uygulamalar gibi diğer uygulamalardan kaynaklanan parazit gibi başka faktörler de olabilir.

Ayrıca, özellikle oyunu hiç başlatamıyorsanız, bilgisayarınızın Güvenli Önyükleme ile ilgili bir sorununuz olması da mümkündür.

FIFA 23 Secure Boot hatası nasıl düzeltilir?

Bilgisayarınızın Güvenli Önyükleme özelliği yalnızca Windows UEFI modunu kullanacak şekilde düzgün yapılandırılmamışsa, FIFA 23 hiç çalışmayabilir. Bu sorunun nasıl çözüleceğine dair yukarıdaki çözümlere göz atın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 09:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2023 17:20
Aga bu sorunu EA bir zahmet çözsede zart diye yükleyip zort diye oynasak olmazmı bunca ıvır zıvır işe uğraşmak yerine?İndirmiştim ve sildim iade ettim …Şimdi bi sövecem firmaya olmayacak!Neyse içimdeki siniri içime atayım bari yine
Kalan Karakter: 300 Gönder
FIFA 23 Unrecoverable Error hatası nasıl düzeltilir?
İlginizi Çekebilir