1/4

FIFA Football (PS Vita)

Ali Osman Uz 7.03.2012 - 16:41
FIFA'yı bir de PS Vita'da oynayalım
Platformlar PS Vita
FIFA Football (PS Vita)
  • Yapımcı - Yayıncı EA Sports - Electronic Arts
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 85
8 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%75
Artılar -Konsol ve PC'deki FIFA 12'ye yakın detaydaki grafikleri, yüksek kaliteli sesler, her zamanki gibi başarılı müzikler, PS Vita'nın çift analog kontrolörü sayesinde rahat ve eksiksiz oynanış, zengin çevrimiçi ve çevrimdışı oyun modu seçenekleri
Eksiler -Dokunmatik kontroller herkese hitap etmiyor, Impact Engine ve Tactical Defending bulunmuyor.
Sony PS Vita'nın lansmanı gerçekleştirildi, merakla beklediğimiz mini mini oyun kutuları Merlin ofisine yağmaya başladı. Merlin'in Kazanı ekibi olarak Uncharted Golden Abyss, Wipeout 2048 ve Reality Fighters gibi birbirinden keyifli oyunlara dalmış durumdayken asıl bomba patladı. PS Vita'nın en çok beklenen başlıklarından biri olan FIFA Football kapıdan içeri girdi.



Mahmut'un Uncharted Golden Abyss'e, Murat (Halilbeyoğlu)'ın Ultimate Marvel vs Capcom 3'e odaklanmış olmasını fırsat bilerek hiç çaktırmadan FIFA Football'u teslim aldım. Oyunu usulca cebime soktum ve beklemeye başladım. Elbet ikisinden biri oyununa ara verip PS Vita'yı elinden bırakacaktı.

FIFA Football (PS Vita)
Kısa bir bekleyişin ardından beni sevindiren dikkatsizliği Murat yaptı. PS Vita'yı kenara bırakarak kahve almaya gitti. Murat'ın PS Vita'sını kaptığım gibi kendimi donanım odasına attım, kapıyı kilitledim. Bu doğrultuda 'Merlin ofisinde FIFA Football'u ilk oynayan - dolayısıyla inceleyen- kişi' ünvanına nail oldum.

FIFA 12'ye bayılan biri olarak PS Vita'nın en çok merak ettiğim oyunu FIFA Football'du. YouTube'daki videolardan gördüğüm kadarıyla FIFA Football taşınabilir futbol oyunlarının en gelişmiş haliydi. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan oyun hakkındaki izlenimlerimi paylaşayım. İncelememe oyunun grafikleri ve sesleriyle başlayayım.