1/3

Fight Night: Champion

Ali Osman Uz 12.01.2011 - 15:30
Fight Night serisine yeni bir soluk geliyor
EA Sports’un ilk olarak PlayStation 2’de piyasaya sürdüğü boks oyunu Fight Night 2004 oyun dünyasını derinden etkilemişti. Bugüne kadar yapılmış olan boks oyunlarından farklı olarak çok ciddi ve gerçekçi bir boks tecrübesi sunan Fight Night 2004, incelemelerde epey yüksek notlar almış, geniş bir hayran kitlesine sahip olmuştu.

Seneler geçtikçe, Fight Night serisi de devam bölümleri ile birlikte oyun yapısı değişti ve gelişti. Fakat bu değişim ve gelişim daha çok grafik, ses ve oynanış öğelerinde gerçekleşti. Fight Night’ın boks konsepti ise genel olarak aynı kaldı. Kendi boksörümüzü oluşturup ilerleyebileceğimiz bir kariyer modu ile, dünyaca ünlü boksörlerden istediğimizi seçip bilgisayarla ya da diğer oyuncularla oynayabildiğimiz klasik arcade seçeneği oyunun genel konsepti niteliğindeydi.

EA Sports bu sıradanlaşmanın farkına varmış olacak ki, 2011’de Fight Night konseptine yeni bir soluk getirmeyi planlıyor. Fight Night ismini “Tekdüze spor oyunu” etiketinden kurtarıp “Hollywood filmi kalitesinde, senaryolu boks oyunu” şekline sokmaya karar vermiş. Şimdi bu sıradışı Fight Night’ın oyun severlere neler sunacağına biraz değinelim.

Fight Night: Champion
Acı yoksa gelişme de yok!

Fight Night Champion ile EA Sports, Hollywood filmi tadında bir oyun tecrübesi vaat ediyor. Andre Bishop isimli genç bir boksörün boks kariyerini oynayacağımız Champion Mode, yeni Fight Night’ın en önemli kozu olarak karşımıza çıkıyor. Boks severlere sunacağı aşırı gerçekçi şiddet öğeleri ile Fight Night Champion, “Mature” (Yetişkin) reytingine sahip ilk EA Sports oyunu. Oyunda dinamik kan efektleri, vücut deformasyonları ve yetişkin diyalogları bulunacağı EA Sports tarafından bildirildi. Yani vaat edilen gerçekçi grafikler aracılığıyla boks dünyasının en şiddetli sahnelerini maksimum gerçekçilikle göreceğinizden emin olabilirsiniz.