1/16

Filmi yapılası oyunlar

Murat Halilbeyoğlu 11.04.2011 - 15:41
Biz bu oyunları beyaz perdede görmek istiyoruz
Hollywood ve oyun dünyası, dünyadaki diğer sektörler arasında bekli de birbirine en bağlı iki sektördür. Filmi çıkan oyunlar, oyunu çıkan filmler ile bu iki sektör sürekli birbirinden ekmek yiyerek pazara binlerce ürün sunmuştur ve hala da sunmaya devam edecektir.

İşte biz de bu düşünceye inanarak son birkaç sene içinde oyun dünyasına damgasını vurmuş oyunların sinema ekranında görmek istediklerimizi bir liste halinde toparlayalım dedik. Siz bu oyunların belki hepsini oynadınız, belki bazılarına fırsatınız olmadı, bazılarına hayran kaldınız, bazılarını hiç beğenmediniz ancak her ne kadar sizlerin ayrı ayrı görüşleri bizim için çok önemli olsa da çoğunluğun sözünü de göz ardı etmemek gerekir.

İçlerinde her türden oyun mevcut ve bu listedekiler henüz hiçbir şekilde filmi yapılmamış olan oyunlar. Dolayısı ile Resident Evil veya Silent Hill gibi isimler listede yer almıyor. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var ki daha aklımızda olan ve sizlerin de “Şu da listede olmalıydı!” diye düşüneceğiniz oyunları burada göremeyebilirsiniz ancak takdir edersiniz ki maalesef hepsini yapmaya imkanımız yok. Dolayısı ile listenin geri kalanından siz sevgili okurlarımız sorumlusunuz. Görmek istediğiniz ancak bu listede bulamadığınız bütün oyunları yorum olarak yazın ve bu şekilde bir sinerji oluşturalım.

Lafı çok uzatmadan işte filmi yapılası oyunlar.

ASSASSIN’S CREED
Sanırım çoğu oyun sever bu konu hakkında kafa yorduğunda ilk aklına gelen oyunların başında gelir Assassin’s Creed. Özellikle ikinci oyundan sonra Ezio’nun hayatımıza girmesiyle zenginleşen içerik oyuncuyu daha da bir kendine çekti.

Konu itibarı ile zaten tam Hollywood’luk olan oyunun yakın zamanda bir film haberini duymayı şiddetle umut ediyoruz. Eğer ki bir filmi gelecekse de Hollywood’dan tek istediğimiz oyundaki seriyle doğru orantılı olarak gitmesi ve mümkünse senaryosuna ekstradan abuk sabuk şeylerin katılmaması.

Nitekim filmlerde hem Altair’i hem de Ezio’yu görmek istiyoruz. Bir de mümkünse Assassin’s Creed ile ilgili her şeyden Uwe Boll’u uzak tutun lütfen. Çünkü şuna eminiz ki bu oyunu oynadığı anda onun film yapmasını engelleyecek kimse olmaz.

Şu an için ne IMDB’de ne Wikipedia’da ne de başka bir sitede henüz bu oyunun yapımı ile ilgili bir dedikodu bile yok maalesef, fakat umuduz halen devam ediyor. Dolayısı ile şimdilik ikinci oyundan önce yayımlanan Assassin’s Creed – Lineage adlı kısa film ve yeni başlayan The Borgias adlı Showtime dizisi ile idare etmek zorundayız. Eğer henüz fırsatınız olmadıysa bu ikisini mutlaka izleyin deriz.