Final Fantasy 14: Dawntrail genişleme paketi duyuruldu

Taylan Bal 1.08.2023 - 14:46
Final Fantasy 14, beşinci genişleme paketi olan Dawntrail'i duyurdu. Bu kaliteli paket, Final Fantasy 14 hikayesini oyuncuları denizlerin ötesine, yepyeni bir maceraya taşıyor.

Final Fantasy 14, beşinci genişleme paketi olan Dawntrail'i duyurdu. Bu kaliteli paket, Final Fantasy 14 hikayesini oyuncuları denizlerin ötesine, yepyeni bir maceraya taşıyor.

Final Fantasy 14'ün yeni genişleme paketi Dawntrail duyuruldu

Dört yıldır ilk kez gerçekleşen Canlı Fan Festivali'ndeki açılış konuşmasında, Final Fantasy 14 yönetmeni ve yapımcısı Naoki Yoshida, oyunculara bu yeni genişleme hakkında bir önizleme ve yeni grafik güncellemesi sundu. Bu özgün bölüm, Endwalker'ın destansı sonundan sonra Final Fantasy 14 ana senaryosu için yeni bir başlangıç olarak değerlendiriliyor.

Dawntrail ile Final Fantasy 14 oyuncuları yepyeni bir maceraya hazırlanıyor

Dawntrail, Final Fantasy 14 oyuncularını Eorzea'nın batısındaki Tural kıtasına götürüyor. Daha önce sadece Yeni Dünya olarak bilinen bu gizemli topraklar, Tuliyollal gibi efsanevi altın şehri keşfederken yüksek maceralar ve keşifler vaat ediyor. 

Bu yer, oyuncuların orijinal Final Fantasy 14'te gördükleri Mamool Ja gibi birçok farklı halka ev sahipliği yapıyor. Tural, Güney Amerikan kültürlerinden büyük ölçüde ilham alıyor.

Ayrıca Final Fantasy 14 oyuncuları Dawntrail'de karşılaşacakları zorlukların farkında olmalı. Temel çatışmalardan biri, Tuliyollal'ın mevcut liderinden sonra kimin onun yerine geçeceği konusunda yaşanacak. Oyuncular, Scions ve Final Fantasy 14'den tanıdık karakterlerin yardımıyla bu mücadeleyi kararlaştıracak, ancak müttefikleri bu problemi nasıl çözecekleri konusunda bölünebilirler.

İnanılmaz bir deneyim olacak

Tural'ın dört bir yanında yolculuk ederken, oyuncular çeşitli kültürler ve halklarla karşılaşacaklar. Uroqpacha devlerin ve ticaretle uğraşan küçük Pelupelu'nun yuvasıdır. Aynı zamanda Mamool Ja ve Tural'ın yerli halkı olan Hrothgar için bir nüfus merkezi olan Yak T'el de bulunur. Geleneksel olarak olduğu gibi Dawntrail'de oyuncuları efsanevi deneyimler bekliyor.

Oyuncular ayrıca deneyebileceği iki yeni sınıfa sahip olacak. Bunlar yakın dövüş bir DPS sınıfı ve menzilli bir büyücü olarak karşımıza çıkıyor. Final Fantasy 14 henüz bu işleri açıklamasa da, fragmanda çeşitli bilgiler veriliyor. Dawntrail'in çıkışı şu an için 2024 yazında planlanıyor. Oyuncular, Dawntrail hakkında daha fazla bilgiyi 21 ve 22 Ekim'de Londra'daki Final Fantasy 14 Fan Festivali'nde de görebilecekler.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 00:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy 14: Dawntrail duyuruldu
İlginizi Çekebilir