Final Fantasy 14'ün yönetmeni Naoki Yoshida açıklamalar yaptı

Taylan Bal 3.08.2023 - 12:18
Final Fantasy 14'ün uzun süredir devam eden MMO RPG'sinin yönetmeni Naoki Yoshida, Dawntrail genişlemesinin çıkışından sonra kaç tane daha genişleme planladığını açıklıyor.

Square Enix için büyük bir başarı olan bu MMO, 2013 yılından bu yana destek gören uzun soluklu bir oyun. Bunun arkasında ise yapımcı ve yönetmen Naoki Yoshida'nın büyük bir payı var ve o ve ekibi, Final Fantasy 14 için nelerin beklendiği konusunda izleyicilerine ve oyuncu kitlesine oldukça bilgilendirici bir şekilde yaklaşıyor. Bu, yıllar boyunca oyuna eklenen genişlemeleri de içeriyor.

Final Fantasy 14'ün uzun süreli başarısı

Square Enix son zamanlarda, MMO hayranlarının bir araya gelip oyunu kutladığı Final Fantasy 14 FanFest'i düzenledi. Bu etkinlik, yarışmalar, sanat ve diğer etkinliklerin yanı sıra şirketin oyunlarıyla ilgili büyük duyuruların da yapıldığı bir etkinlik. Bu etkinlik, Final Fantasy 14'ün en yeni genişlemesi olan Dawntrail'in yaz 2024'te geleceğinin açıklanmasıyla da tanındı. Bu, oyunun beşinci genişleme paketi olacak, ancak Yoshida, bunun ardından en az iki tane daha genişleme düşündüğünü açıklıyor.

Final Fantasy 14'ün uzun süreli başarısı

Yönetmen Naoki Yoshida'nın genişlemeler hakkındaki planları

Yönetmenle Famitsu arasında yapılan bir röportajda, röportajcı, Endwalker genişlemesinin temelde 2013 yılında başlayan hikayeyi sona erdirdiğini belirtti. Yoshida'ya, Dawntrail, genel şemada tamamen yeni bir hikaye olacağı için hikayeyi ne kadar ileriye planladığını sordu. 

Herhangi bir detayı açıklayamasa da, en azından Dawntrail'den sonra zihninde en az iki genişleme olduğunu belirtti. Ayrıca, bu genişleme çıkışında 51 yaşında olacağını ve 60 yaşına ulaştığında en az üç genişleme daha çıkarmak istediğini ve bunun ihtimalini gülerek dile getirdi.

Dawntrail'den sonra hikayenin uzunluğu konusunda, ekip oyunu Endwalker'a bağlı bir hikaye olarak planlamamış olsa da, hikayeyi tamamen sonlandırmak için genişlemeler arasında ipuçları bıraktıklarını belirtti. Yoshida, 7.0 güncellemesi için de aynı şeyi yapacaklarını ve hikayenin uzunluğunun ve boyutunun izleyicilerin tepkilerine bağlı olacağını belirtti.

Oyuna yeni başlamak isteyen oyuncular, Final Fantasy 14'ün genişletilmiş ücretsiz deneme sürümüne katılabilirler. Bu deneme sürümü, yalnızca temel oyunu değil, aynı zamanda Heavensward genişleme paketini de içeriyor ve oynama süresi sınırlaması yok.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 06:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2023 12:38
Square Enix yeni Tomb Raider yapsın oynayalım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy 14'ün yönetmeni Naoki Yoshida açıklamalar yaptı
İlginizi Çekebilir