Final Fantasy tepkiler üzerine logoyu değiştirdi

Murathan Özlü 1.08.2021 - 18:38
Final Fantasy tepkilerin odağı haline gelen yeni oyuncu sınıfının logosunu değiştirdiğini açıkladı. Logo, bazı insanlarda bir fobiyi tetiklemişti.

Final Fantasy tepkiler üzerine oyuna eklenecek yeni sınıfın logosunu değiştirdi. Final Fantasy 14'ün gelecek eklenti paketi Endwalker, Sage adında yeni bir healer sınıfını da oyuna ekleyecek. Nouliths adında 4 tane uçan bıçak ile savaşacak olan sınıfın ikonu da, bu bıçakları simgeleyecek biçimde tasarlanmıştı.

Ancak Square Enix'in Sage için tasarladığı logonun, bazı insanlarda Tripofobi adında bir fobiyi tetiklediği ifade ediliyor. Tripofobinin ne olduğu şöyle özetlenebilir;

" Tripofobi özellikle delikli nesnelere, varlıklara veya dikdörtgen, yuvarlak, dışbükey gibi birbirine çok benzer geometrik şekillere karşı aşırı korku, kaygı, stres, tiksinme ve rahatsızlık hissidir."  Yani bir çeşit geometrik fobi.

Final Fantasy tepkiler

Final Fantasy tepkiler üzerine yeni sınıf logosunu revize etti

Final Fantasy 14 yönetmenlerinden Naoki Yoshida,  konu hakkında uzunca bir açıklama yayınladı.  Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı;

" Sage ve Reaper sınıfları için yeni güncellemeleri sitemizde yayınladığımızda logolarına da yer verdik. Tepki çekmelerini beklemiyorduk ancak kısa süre içerisinde dünyanın dört bir yanındaki oyunculardan, Sage sınıfının ikonunun onları huzursuz ettiğine hatta korkuttuğuna dair mesajlar almaya başladık" 

Tripofobi'nin,  düşünüldüğünden daha rahatsız edici bir fobi olduğu ifade ediliyor. Yavrularını sırtlarında bal peteğine benzer toplar şeklinde taşıyan Surinam Kaplumbağaları'nın insanların duyduğu rahatsızlığa güzel bir örnek olabileceği ifade ediliyor. Ancak Tripofobi'nin, medikal bilimler arasında kabul gören bir rahatsızlık olmadığı ifade ediliyor.

Bir internet sitesindeki makaleye göre Tripofobi, böceklerden kapabileceğimiz hastalıklar veya çürüyen beden parçalarına karşı içimizde var olan korkudan kaynaklanıyor.  

Final Fantasy tepkiler üzerine logoyu değiştirdi

Neticede, bir Japon forumundaki upuzun tartışmanın da ardından Final Fantasy tepkiler üzerine logoyu değiştirdi.  Yeni logoda, en aşağıdaki bıçak figürü hariç boşlukların kaldırıldığı görülüyor. Yoshida konuyla ilgili;

" Neticede asıl dizaynı değiştirmedik. Sage'in cephanesini temsil eden 4 bıçak hala logonun içinde. Orjinal dizayndaki boşluklar logoyu detaylandırmak için oraya yerleştirilmişti ancak bu dizyanın, beklemediğimiz ciddi sonuçları oldu. Bu yüzden, değiştirilen ikonda, görsel üzerindeki boşlukları azalttık ancak dizaynın asıl vurgusunu korumayı hedefledik. 

Bir kısmınızın eski dizaynı tercih edeceğinden eminim ancak bu tarz detaylar geliştirme sürecinde değişmeye her daim açık olan şeyler. Endwalker yaklaşırken,  konuya dair anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2021 13:04
Benimde aylık euro ödeme fobim var tr ye kur yapılsın
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2021 18:34
Oldu. Başka emrin var mı? Sen şimdi Türkçe dil desteğide istersin kesin. Hatta oyun bedava olsun falan
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2021 22:18
ohoo herkesin fobisine göre iş yaparsan oyun yapamazsın brom
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2021 18:32
22.18 haberi okusan konunun oyun ile alakalı olmadığını, oyunun logosu ile alakalı olduğunu anlardın. Ama nerdee. Okumadan yorum yapma bir daha
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2021 20:46
Adamlar babalarının hayrına oyun yapmıyorlar, amaçları oyunu satmak ve buna engel her şeyi de yollarından kaldırmaya çalışıyorlar haliyle.
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2021 11:03
Hangi firmanın "Senior" seviye çalışanısın brom? Yıllarını herhalde bu sektöre verdin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2021 14:23
Millet aşıdan iğneden korkuyor geliyor bilmem ne fobisi var bende. E karakteri hemşire yapmışlar . Fobin varsa oynama mızıkma
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2021 04:33
Ben de yeşil rengi sevmiyorum hadi bakalım.Bullshit.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2021 22:37
Tişikkirler sqiri inix
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy tepkiler üzerine logoyu değiştirdi
İlginizi Çekebilir