Final Fantasy VII Remake PS5 sürümünden karşılaştırma videosu

Ersin Kılıç 22.03.2021 - 11:04
Geçtiğimiz ay duyurulan Final Fantasy VII Remake PS5 sürümü için yeni bir karşılaştırma videosu daha yayınlandı

Final Fantasy VII Remake PS5 için geçtiğimiz ay duyurulmuş ve bu duyuru ile birlikte Intergrade ek paketinin de geleceğini öğrenmiştik. Geçtiğimiz yıl çıkan ve 2020 yılının en iyi oyunları listesine girmeyi başaran oyunun PS5 sürümü FFVII Remake Intergrade olmuştu. Bu duyuru ardından bir dizi açıklamalar ile karşımıza çıkan Square Enix, bu sefer çok daha kapsamlı bir videoya yer verdi. Bu videoda da ilkinde olduğu gibi oyunun PS4 ve PS5 versiyonları arasındaki değişikliklere odaklanıldığını görüyoruz.

Final Fantasy VII Remake PS5 için geliyor

Final Fantasy VII Remake Intergrade için geçtiğimiz yıl çıkan oyunun görsel olarak geliştirilmiş ve yeni bir görev eklenmiş versiyonu diyebiliriz. PS5'e geçerken görsel anlamda da bazı önemli değişikliklere imza atılmış ve duyuru videosunda da bunun üzerine durulmuştu. Yayınlanan yeni videoda da görsel tarafta çözünürlük ile birlikte ışın izleme gibi teknolojilerin oyuna eklendiğini görüyoruz. Bu sefer bu detaylar dışında karşılaştırma bakımından çok daha fazla örneğe yer verildiğini görüyoruz.

Videoda sırasıyla kaplamalar, sis efektleri, ışıklandırma ve oyun modları üzerinde durulmuş. Daha önce sık sık örneklerini gördüğümüz gibi oyunda Performans ve Grafik modu bulunacak. 1440P çözünürlüğe kavuşan oyunun Performans modunda 60 FPS olarak oynayabileceksiniz. Işın izleme özelliklerini aktifleştirecek olan kalite modunda ise oyun 30 FPS olarak çalışacak. Oyunun PS5 sürümü ayrıca Dualsense kontrolcünü haptik geri bildirim özelliğini de kullanacağı açıklanmıştı. Final Fantasy VII Remake PS5 versiyonu ile birlikte tabi ki yükleme sürelerinde de gözle görülür bir düşüş olacak.

Intergrade görevinde ise Remake sürümünde yer almasa da ana oyundan hatırlayacağımız Yuffie karakterini kontrol edeceğiz. Oyunun opsiyonel kaakterlerinden biri olan Yuffie'nin yanındaki karakter ise bu oyun için yeni tasarlanan bir karakter olarak karşımıza çıkacak. Eğer hali hazırda Final Fantasy VII oyununun PS4 versiyonuna sahipseniz oyunun PS5 sürümüne bedava olarak ulaşabilecek ve dilerseniz kayıt dosyalarınızı aktarabileceksiniz. Fakat Yuffie'nin yer aldığı görev farklı bir fiyat ile satılacak. Final Fantasy VII Remake PS5 sürümünün 10 Haziran 2021'de çıkacağını da hatırlatalım. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Final Fantasy VII Remake PS5 sürümünden karşılaştırma videosu
İlginizi Çekebilir