Fireworks (PS Vita)

Özgür Yıldız 29.02.2012 - 18:03
PS Vita'nın AR oyunlarına gözatıyoruz.
Platformlar PS Vita
Fireworks (PS Vita)
  • Yapımcı - Yayıncı Sony Computer - Sony Computer
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Arcade
Merlin Puanı 63
Artılar Bir nevi Tetris gibi kendine bağlayabiliyor, rengarenk havai fişekler ve tabi ki AR özelliği.
Eksiler Fiziksel olarak yorucu olabiliyor, oyun modları kısıtlı
PS Vita’nın AR yani Augmented Reality kartlarıyla birlikte gelen üç oyundan biri olan Fireworks, belki de bu oyunların arasındaki en renkli üye. Adından da anlaşılacağı gibi Fireworks, havai fişekleri konu alıyor.

Hawaii'deyim fişşek gibiyim!

Vita’yla birlikte kutudan çıkan 6 AR kartından 3 tanesini kullanan oyunda bu kartlar birer evi, evler ise zorluk derecesini belirliyor. Amacımız ise bu evlerden fırlatılan hava fişekleri tam zamanında üzerine dokunarak patlatmak. 1,2 ve 3 no’lu kartlar, sırasıyla kolaydan zora doğru gidiyor. Yani en üst seviye havai fişeklerin daha hızlı ve daha çabuk patlatılmaları gerekiyor. Üç tane hava fişek kaçırdığınızda ise oyun bitiyor.

Fireworks (PS Vita)
Tabi bu oyunun sadece bir modu. Bir diğer mod olan Infinite (Sonsuz) modunda bu hava fişekler evlerden gelmiyor. Yani oynamak için evlere odaklanmanız gerekmiyor. Ayrıca bu modda farklı challenge’lar ve power-up’lar da sunuluyor. Bunun yanında belli başlı görevlerin sunulduğu Challenge diye bir mod da mevcut. Her modda farklı görevleri yapıp belirli başarılara ulaştıkça karşınıza daha farklı havai fişekler çıkıyor. Etraf tam bir renk cümbüşü oluyor.

Bayram değil seyran değil

Ancak oyun bununla sınırlı. Biraz da yorucu. Bir elinizle PS Vita’yı tutup etrafa bakmalı, öbür elinizle de ekrandaki havai fişekleri patlatmalısınız. Açıkçası evlerin olduğu modda oynarken 4.5 milyon puan yaptıktan sonra midemin kalktığını söylemeliyim.

Fireworks (PS Vita)
Belki daha farklı 1-2 mod konulsa ve interaktivite arttırılsa daha eğlenceli olabilirmiş. Ancak bu haliyle bile can sıkıntınızı geçici olarak atmak için birebir. Sadece fazla oynamayın, başınız dönebilir.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 23:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fireworks (PS Vita)
İlginizi Çekebilir