Firmware 2.0 arifesi, PlayStation 4 hacklendi iddiası!

Emre Günen 26.10.2014 - 11:13
Bir hack grubu PlayStation 4'ü kırdığını açıkladı
Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 4'ün yeni yazılım sürümü Firmware 2.0 ile gelecek yenilikler konşulurken, hiç hesapta olmayan bir hata gün yüzüne çıktı. PlayStation 4 üzerinde fazla mesai yapan hackerlar, PlayStation 4'ün yazılımını resmen kırdığını açıkladı.

"nas" ve "proxima" isimli hackerların oluşturduğu sistem, PlayStation 4'ün internet tarayıcısındaki bir açıktan faydalanıyor. Hazırladıkları HTML dosyası ve javascript kodu ile beraber, konsol içerisindeki tarayıcının açığını kullanan hackerlar, sistemin içerisindeki kaynak dosyalarına ulaşabildiler. Hatta bunu o kadar rahat biçimde yaptılar ki, her PlayStation 4 kullanıcısının kendi konsolunu hackleyebilmesi için, hazırladıkları hack dosyasını da internet üzerinden paylaştılar.

Firmware 2.0 arifesi, PlayStation 4 hacklendi iddiası!
Şu an için çok bir sorun oluşturmasa da bu açık üzerinde çalışmaya devam edecek hackerlar, yakında konsolun yazılımı üzerinde diledikleri gibi at koşturabilirler(!).

Özellikle Firmware 2.0 güncellemesi arifesi böyle bir durumun yaşanması, Sony'nin hemen olaya el atması gerekliliğini de ortaya koyuyor. Eğer Firmware 2.0 ile tarayıcıdaki açık kapatılmazsa, hackerlar elini kolunu sallaya sallaya konsolu hackleyebilirler.

Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek?
Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Firmware 2.0 arifesi, PlayStation 4 hacklendi iddiası!
İlginizi Çekebilir