Fish Soccer

Mahmut Saral 29.11.2010 - 16:52
Balıklar da futbol oynar
Platformlar iOS
Fish Soccer
  • Yapımcı - Yayıncı Tintash - AppStore
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 77
13 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%70
Artılar Eğlenceli oynanış. iPod Touch'daki müzik arşivinizi oyunda çalıştırabiliyorsunuz. Ücretsiz bir oyun.
Eksiler Kısa sürüyor. Online modlar da bulunsa çok iyi olurdu
Dünya Kupası'nı geride bıraktık. Gerçekten çok heyecanlı maçları izlemekle beraber, saha dışında yaşanan birçok olaya da şahitlik ettik. "Benim ülkem şampiyon olursa soyunurum, benim ülkem birinci gelirse para dağıtırım" gibi vaatlerde bulunanlar bir kenara, öyle bir fenomen vardı ki, kupanın en fazla konuşulan isimlerinden olmuştu. Evet, ahtapot Paul. Yaptığı tahminlerle herkesi şaşırdan fenomen ahtapot, sanki "benim işim kupa bitimine kadardı" der gibi hayata veda etmiş ve şöhretinin tadını tam olarak çıkaramamıştı. Fakat bu durum, futbolun su altı yaratıkları için uygun olmadığı anlamına gelmiyordu. Balıklardan tutun yengeçlere kadar birçok deniz hayvanı bir araya geldi ve su altı kupasını başlattı. İşte biz de bu turnuvadaki balıklardan birini kontrol ederek organizasyondaki yerimizi alıyoruz.

Fish Soccer, adından da anlaşıldığı üzere bir futbol oyunu, ancak diğer futbol oyunlarına göre biraz daha basit. Masa hokeyini hepiniz biliyorsunuzdur. İki kale ve bir disk vardır. Oyuncular ellerindeki araçlarla diske vurarak gol atmaya çalışır. Fish Soccer'da ise, disklerin yerini futbol topu, oyuncuların ellerindeki araçların yerini de balıklar alıyor. Bir tarafı biz kontrol ederken, diğer taraf da yapay zekâ tarafından kontrol ediliyor. Maç kazandıkça bir üst tura çıkıyoruz ve daha zorlu rakiplerle karşılaşıyoruz. Maç kazanmak için ise, 5 gol atmalıyız. 5 gol atan ilk taraf, karşılaşmayı kazanıyor ve bir üst tura adını yüzgeçleriyle yazdırıyor.

Fish Soccer
Sıradaki gelsin

Hep aynı rakiplerle karşılaşmıyoruz. Kimi zaman küçük, kimi zaman ise büyük bir balık karşılıyor bizi. Bazen yengeç, bazen de ahtapotla bile maçlar yapabiliyoruz. Tabii ki iş, sadece tür değiştirmekte bitmiyor, hepsinin kendine has özellikleri de kendini gösteriyor. Mesela ahtapot rakibimizin kalecilik kabiliyeti çok iyi. Nasıl olmasın ki, bir sürü uzluvu var. Bazı balıklar da üzerinize zehirli iğneler gönderebiliyor. Böylelikle zehirli iğnelerden kaçayım derken kaleyi boş bırakıp, gol yiyebiliyorsunuz. Ayrıca karşılaşmalar esnasında baloncuk içinde bazı özel vuruşlar da soldan sağa doğru hareket ediyor. Eğer topu onlara çarptırabilirseniz, kısa süreliğine bu özelliklere sahip oluyorsunuz. Çok sert şut çekebiliyor veya attığınız şut ile rakibinizi bayıltıp kaleyi boşaltabiliyorsunuz.

Oyunda sadece tek kişilik oyun modu bulunuyor. 10 maç yaparak kupayı almaya çalışıyoruz. Aslında arkadaşlarımızla oynayabileceğimiz bir de online mod yapılsa, çok iyi olurdu diye düşünüyorum. Yapımın şirin görselleri var. Maçları su altında yaptığınızı gösterir su görselleri beliriyor devamlı ekranda. Gol sevinci ve üzüntüsüne göre de karakterlerin özel hareketleri bulunuyor. İşitsel olarak detaylı bir envanteri olmasa da, iPod Touch'ınızda yer alan şarkıları oyun ile eşleştirip, arkaplanda dinleyebiliyorsunuz.

Sonuç olarak Fish Soccer, eğlenceli bir oyun. En güzel yanı ise, ücretsiz olması. Farklı bir futbol deneyimi arıyorsanız, denemenizi tavsiye ederim.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fish Soccer
İlginizi Çekebilir