1/2

‘Fitleşen’ Teknosa karlılıkta ve mağazalarda büyüyor

Hakan Hervenik 31.10.2017 - 14:31
Türkiye teknoloji perakendeciliğinin lider markalarından Teknosa, yılın ilk yarısındaki başarılı performansını üçüncü çeyrekte de sürdürdü.

Türkiye teknoloji perakendeciliğinin lideri Teknosa, ilk 9 ayda 2 milyar 413 milyon TL ciro ve 18 milyon TL kar elde etti ve bir günde dört mağaza açarak “yatırıma devam” dedi. Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Ata Köseoğlu mağaza açılış toplantısında, “Müşterilerimize en iyi deneyimi sunmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Teknosa, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sektörün ‘oyun kurucusu’ olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Sabancı Holding iştiraklerinden, Türkiye teknoloji perakendeciliğinin lider markası Teknosa, yılın ilk yarısındaki başarılı performansını üçüncü çeyrekte de sürdürdü. Üçüncü çeyrek sonuçlarına göre aynı mağazalarda yüzde 26 büyüyen Teknosa, 882 milyon TL ciro ile birlikte 8,6 milyon TL kar elde etti. Yaygın mağaza ağının yanı sıra online ve mobil satış kanallarıyla da son teknoloji ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanına ulaştıran Teknosa, yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Aynı gün içerisinde dört mağaza birden açarak ‘Yatırıma devam’ diyen şirket, yıl sonuna kadar bir mağaza açılışı daha gerçekleştirecek.

Mağaza açılışlarında konuşan Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Ata Köseoğlu, “Teknoloji perakendeciliği dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeni bir yola girdi. Teknosa olarak çoklu kanal stratejisine ciddi yatırımlar yaparak müşterilerimize kesintisiz alışveriş deneyimi sunmaya odaklanıyoruz. Bu çerçevede dijital platformlara yaptığımız ve yapacağımız yatırımların yanı sıra müşterilerimizin mağazalarımıza geldiğinde de ürünleri yakından inceleyip, deneyimleyebileceği konseptler geliştiriyoruz. Yepyeni bir anlayışla tasarlanmış, ürün çeşitliliğini, hizmetleri ve deneyimi bir arada sunan, bugün açılışlarını yaptığımız tarzda mağazalarımızı artık daha çok göreceksiniz. Sektöründe ilklerin markası olan Teknosa, yeni nesil perakende uygulamalarına da öncülük edecek” dedi.

Teknosa’nın mağaza formatları arasında yepyeni bir soluk olan Vadistanbul Teknosa mağazası açılışı esnasında diğer illerde de açılışı eş zamanlı yapılan mağazalara canlı bağlantı gerçekleştirildi. Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan açılışta, “Herkes için Teknoloji felsefesiyle teknolojiye erişimi artırmaya perakende kanalında liderlik ediyoruz. Bugün açtığımız Vadistanbul, İstanbul Hilltown, İzmit 41 Burda ve Eskişehir Espark alışveriş merkezlerindeki mağazalarımız ile tüketicilerimizi teknoloji ile buluşturan hizmet alanımıza 2 bin metrekare daha ekledik. 69 ilde 205 mağaza ile Türkiye’nin en yaygın teknoloji perakende zinciriyiz” şeklinde konuştu.