1/2

FlatOut 3

Özgür Yıldız 16.01.2012 - 17:29
Biyolojik tehdit mi yoksa bir felaket mi bilemiyoruz.
Platformlar PC
FlatOut 3
  • Yapımcı - Yayıncı Team6 Game Studios - Strategy First
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Yarış
Merlin Puanı 10
Artılar Elinizde frizbi niyetine kullanabileceğiniz bir diskiniz oluyor.
Eksiler Saymakla bitmez, almayın aldırtmayın, anlamsız oynanış, saçmasapan grafik hataları, bu evrene ait olmayan fizik motoru.
Arabaları çarpıştırma fikri yeni değil. Lunaparklarda bile “çarpışan arabalar” oldukça popüler bir oyun durumunda. Flatout 3’ü gördüğümde de aklıma Carmageddon ve Destruction Derby oynadığım günler geldi. 3 gün durmadan Carmageddon oynayıp bitirdiğimi hatırlıyorum da ne çok eğlenmiştim. Ancak uzun süredir karşıma bu tarzda bir oyun çıkmamıştı.

Hey hey hey taksi!

FlatOut 3 oyunu, Amsterdam Taxi Madness, Taxi3: Extreme Rush, Taxi Rally Gold, Super Taxi Driver 2006 gibi kafayı taksiyle bozmuş olan Team6 Game Studios tarafından geliştirilmiş. Hollandalı stüdyonun oyunları arasında Fiat500, Ultimate Monstertrucks, French Street Racing, Street Racer Europe gibi yarış oyunları da bulunuyor. Yani anlayacağınız bu Hollandalı arkadaşlarımız, durmadan araba oyunu üretiyor. E haliyle bu kadar araba oyunu geliştirince, sanırım “Arkadaşlar biz ne yapıyorduk?” gibi anlamsız bir düşünceye kapılmış olacaklar ki FlatOut 3’u bu kafayla yapmışlar. Açıkçası Team6’nın bulunduğu alternatif bir evrende, FlatOut 3 yarış klasikleri arasına girebilirmiş. Ancak gerçeğe dönelim, alternatif evrende yaşamıyoruz.

FlatOut 3
Oyunun kontrollerinden bahsederek başlayalım. Eğer FlatOut 3’ü analog çubukla oynama gibi bir hataya düşerseniz, aracınızın sağa veya sola kafasına göre gideceğini göreceksiniz. Diyelim bu yüzden bir yere çarptınız ve arabanızı tekrar otomatik olarak yola koymak istiyorsunuz. Reset butonuna bastığınızda arabanız yola geri konuyor ancak bazen önünüzde kocaman bir engel olabiliyor. Bir nevi oyun bizimle dalga geçiyor diyebiliriz. Tabi analog çubuk kullanma hatasına düşmeyen arkadaşlarımız, klavye tercihinde bulunacaklardır. Ancak “Speed” modunda yarışmak istiyorsanız bu sefer de el freniniz olmadığını belirtelim. Çok hassas olan kontrollerle bu berbat çarpışma mekaniği bir araya gelince tam bir rezalet ortaya çıkıyor.