FM2014'ün detayları ve Türkçe videosu

Merlinin Kazanı 14.09.2013 - 20:07
Teknik, taktik zamanıdır bugün
Sports Interactive ve SEGA Europe Ltd. bugün Football Manager 2014'ün 31 Ekim Perşembe günü piyasaya çıkacağını duyurdu. Serinin tarihindeki en fazla özelliğe sahip ve teknik açıdan en gelişmiş oyun olacak FM2014 PC, Mac ve Linux için çıkacak.

Aynı geçen yıl olduğu gibi, bu sene de FM 2014’ü katılımcı mağazalardan ön sipariş veren oyuncular, oyunun resmi çıkış tarihinden yaklaşık iki hafta önce oyunun tamamen oynanabilir beta versiyonuna erişim hakkı kazanacaklar. Beta versiyonunda başlatılan Kariyerlere oyunun tam versiyonunda da devam edilebilecek. Bu ön sipariş versiyonu için katılımcı mağazaların tam listesine www.footballmanager.com adresinden ulaşabilirsiniz.

“Twitter üzerinden oyunun çıkış tarihini açıklamam için çok fazla istek geliyor ama biz yalnızca o çıkış tarihini karşılayabileceğimize emin olduğumuz zaman açıklama yapıyoruz," diyor Sports Interactive’in Stüdyo Direktörü Miles Jacobson. “İşte şimdi tam da o noktadayız, çıkış tarihinin 31 Ekim olduğunu açıklamaktan ve oyunculara Football Manager 2014'ün resmi çıkış tarihinden iki hafta önce Beta versiyonunu oynama şansı verecek olan ön sipariş imkanını sunan yeni mağazaları duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

Açıklamasında Türkiye’deki oyunculara değinen Miles Jacobson “Türkiye’deki football taraftarlarının takımlarına en çok bağlı taraftarlar arasında yer aldığını her zaman biliyorduk – ve bir ilk olarak Türkçe dil desteği ile birlikte çıkarttığımız Football Manager 2013’ün satış başarısı bunu kanıtladı.” dedi. “Türkiye’deki oyuncuların bir kez daha Türkçe dil desteği ile sunacağımız Football Manager 2014’te yaptığımız tüm geliştirmeleri ve yeni özellikleri de beğeneceğini umuyoruz”.

Oyunun çoğu önemli özelliği çıkış tarihine kadar her cuma günü resmi web sayfasında yayınlanacak video günlükleri ile açıklanmaya devam edecek.

Teknik Yenilikler;
Football Manager 2014 menajerlik deneyimini daha cazip, daha eğlenceli ve kapsamlı hale getirecek çeşitli teknik yenilikler içerecek. Bunlardan bazıları şunlar:

ZiZo: Yeni ‘yakınlaştır/uzaklaştır’ özelliği ile arayüzü kendinize göre ayarlayabileceksiniz. Sistem yeni uyarlanabilir tasarımımızla uyumlu olarak çalışıyor ve yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip oyuncuların ekranda istedikleri bilgileri, istedikleri yazı ve grafik boyutuyla görebilmelerini sağlıyor. Steam'in 'Big Picture' modu ile kullandığınızda FM'i TV ekranında da rahatça oynayabileceksiniz.

YouTube önemli anlar paketi: Geliştirilmiş YouTube yükleme özelliği sayesinde oyuncular golleri farklı kamera açılarından gösteren önemli an paketleri yükleyebilecekler.


Retina desteği:
Mac tam ekran modu desteği: Bunlara ek olarak daha önceden duyurduğumuz ve şimdi de haklarında biraz daha fazla bilgi verebileceğimiz diğer bazı yeniliklerimiz de var. Bunlar…

Linux Uyumluluğu: Platform listesine Linux'un da katılmasıyla ilk kez klavye ve fare bağlı (ve Steam çalıştıran) ve Ubuntu 12.04 LTS veya daha yeni versiyonunu kullanan cihazlarda da Football Manager oynanabilecek.

Bulut Kaydı: Steam'in 'bulut kaydı' işlevinin entegrasyonu sayesinde menajerler Steam hesaplarına bağlı oldukları sürece istedikleri bilgisayarlarda aynı kariyere devam edebilecekler. Dahası Windows PC, Mac ve Linux versiyonları arasındaki uyumluluk sayesinde aynı kariyeri tüm bu platformlardan istediklerinizde devam ettirebileceksiniz.

Steam Workshop: FM2014'teki Steam Workshop entegrasyonu sayesinde oyuncular kolayca içerik yaratıp diğer menajerlerle paylaşabilecekler. Oyuncular kendilerine has oyun kabuk ve grafikleri yaratabilecek, veritabanlarını özelleştirip paylaşabilecek (ek ligler ve ülkeler de dahil olmak üzere) ve kendilerine özel turnuvalar yaratabilecekler. Ayrıca Klasik Modu'ndaki Mücadele Editörü sayesinde oyuncular benzersiz oyun senaryoları yaratıp paylaşabilecekler.

PS Vita ile karşılıklı kayıt: Football Manager Klasik oyuncuları kariyerlerine yalnızca bu üç bilgisayar platformu arasında devam edebilmekle kalmayacak, aynı kariyeri seyahat halindeyken de PS Vita'da sürdürebilecekler (FM 2014 PS Vita versiyonuna da sahip olmanız gerekir). PS Vita oyunu ayrıca Football Manager'in 3D maç motoru içeren ilk el konsolu versiyonu olacak.

- Basın Bülteni
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
FM2014'ün detayları ve Türkçe videosu
İlginizi Çekebilir