Football Manager 2013

Merlinin Kazanı 30.11.2012 - 13:03
Oyun sadece saha içinde olmaz
Football Manager 2013
Ülkemizde en sevilen spor olan futbol, oyun dünyasında da bizleri avucuna almış durumda. FIFA veya PES gibi aktif futbol oyunlarının dışında işin perde arkasını da gösteren menajerlik oyunları da bir başka tuttkumuz. Elbette bu konuda da lider oyun Football Manager 2013, üstelik harika bir yenilik ile.

Yıllardır oyunseverlerin hazırladığı Türkçe ek paketlere artık gerek kalmadı. Birçok diyalogda iyi İngilizce gereken, oyun içerisinde ve transferlerde anlamakta zorlandığımız kelimeler, yerlerini Türkçe kelimelere bıraktı bile. Firma bu işin altından epey iyi kalkmış durumda. Gayet net ve anlaşılabilir durumda olan diyaloglar sayesinde artık ek paket indirme derdi de sonra erdi.

Özellikle takım toplantılarında, transfer görüşmelerinde ve antreman ayarlamalarındaki diyaloglar anlaşılabilir ve düzgün bir Türkçe ile çevrilmiş durumda. Artık yarım yamalak çevirilere gerek kalmaması oyunu daha da sürükleyici hale getirmiş durumda. Saatlerin daha hızlı geçmesini sağlayan yeni Türkçe dil desteği sizler için oyunu daha da oynanabilir hale getirmiş.

Football Manager 2013
Oyuna giriş yaptığımızda içeriğinde biraz daha fazla özellik barındıran Football Manager, Football Manager Classic, Meydan Oku, Rekabet gibi modlar bizleri bekliyor.

Alışık olduğumuz boş arama çubuğu yerini daha detaylı aramalar yapabileceğimiz bir şekilde dönüşüm geçirdi. Artık elinizin altında bütün ligler, kupalar ve ülkeler mevcut.

FM serisinin en büyük yeniliklerinden biri de gelen vergilendirme sistemi. Farklı ülkelerde sporcu maaşlarından alınan vergiler artık sizin için de büyük bir önem taşıyor çünkü oyuncular maaşlarını buna göre ayarlıyorlar. Futbolcular da ülke seçiminde düşük vergili ülkeleri seçerken, yüksek vergili yerlerde daha yüksek maaş vermek zorunda kalabiliyorsunuz.

Geliştirilmiş antreman programı dilerseniz takımı maçlardan önce ve sonra farklı antremanlar uygulamanıza, dilerseniz de bireysel antremanlara daha çok özen göstermenize el veriyor. Farklı antreman grupları için program yaratabilmemiz, şut, pas odaklı farklı oyuncuları çalıştırmanıza imkan sağlıyor. Dilerseniz koçlarınızdan da yardım alarak programları oluşturabilirsiniz.

Elbette ki yenilikler bitmiş değil. Geliştirilmiş maç motoru sizlere pek çok seçenek sunuyor. Standartlaşmışlar arasında gösterilmesi gereken pozisyonlar, genel özet, puanlama gibi birçok seçenek mevcut. Geliştirilmiş 3D ve eklenen yönetmen kemarası sistemi sizlere maçı farklı pozisyonlardan izleme imkanı sunuyor.

Yıllardır süre gelen bir menarjerlik oyunu klasiği olan FM 2013 bu senede çizgisini bozmadı. Kullanıcılarına getirdiği yüzlerce farklı küçük, büyük yenilikle oyuncuları kendisine bağlamaya devam eden oyun yeni sürümü ile göz dolduruyor. Belki de oyundaki en büyük yenilik Türkçe dil desteğinin gelmesi. Bu sayede birçok kullanıcı için büyük bir kolaylık sağlayan oyun, başında daha da uzun zaman geçirilebilecek duruma gelmiş.
Football Manager 2013
Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 06:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Football Manager 2013
İlginizi Çekebilir