1/3

Football Manager 2016

Seyit Mehmet Çoban 16.11.2015 - 16:25
Bu sefer farklı olmuş gibi
Platformlar PC, Mac
Football Manager 2016
  • Yapımcı - Yayıncı SI Games - SEGA
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Spor
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 81
Artılar Sade ve şık tasarım. Menajer oluşturma ekranı. 3D oyun motorundaki düzenlemeler. Yeni eklenen Touch modu. Çapraz kayıt sistemi
Eksiler Animasyonlardan kaynaklı sıkıntılar. Detayın artmasından dolayı yeni oyuncular için oyunun zorlaşması. Sakatlık sürelerinin uzun olması. Çevrimiçi oyun sunucularının hala sıkıntılı olması.
Kaç yıl geçmesine rağmen eskimeyen ve her yenisi çıktıkça kendisini deli gibi oynatan bir oyun varsa o da Football Manager oyunudur. Çıktığı günden bu yana en çok sevilen menajerlik oyunu olan Football Manager, biz menajerlik severler için adeta bir hazine niteliğinde. Hiç unutmam, Football Manager 2013 çıktığında arkadaşımla beraber geceleri sabah, sabahları gece yapardık.

1000-1500 saat arasında toplam oynama süremin bulunduğu bu serinin oynanan 550 saatini 2013 oyununa harcamışımdır. Gelmez denilen oyuncular geldi, nice oyuncular gitti ama artık bunlar eskide kaldı. Hiç unutmam en son oynadığım Football Manager oyununda Galatasaray’ı 18 yıl arka arkaya şampiyon yaptığımı bile hatırlarım. Nice şampiyonlar ligi, nice Avrupa ligi ve Türkiye kupaları kazandım ben bile hatırlamıyorum. Artık kayıt dosyasından dolayı bilgisayarım o kadar kasıyordu ki, yeni oyuna başlamıştım bu yüzden.

Championship Manager’in devamı niteliğinde olan oyun, 2004 yılından itibaren yeni ismine yani Football Manager’e geçmiştir. Dağıtıcı firma Eidos’tan ayrılıp SEGA’ya geçtikten sonra gerçekleşen bu isim değişikliği, oyuna ayrı bir hava da katmış, şahsen eski ismine oranla yeni ismi daha iyi geliyor bana. Her neyse, daha fazla uzatmadan yeni oyunumuz Football Manager 2016’yı incelemeye geçelim.

Football Manager 2016, yapımcı Sports Interactive şirketinin bu isimle çıkardığı 11. oyunu olma özelliğini taşıyor. SEGA tarafından dağıtımına devam edilen oyun, bu sefer karşımıza ciddi ve güzel değişikliklerle çıkmış gibi duruyor.

Football Manager 2016
 
Oyuna ilk girdiğimizde her zamanki sade tasarımı ile karşılayan oyun, takım seçme dahil pek bir farklılık getirmemiş ama bu haliyle de gayet hoş zaten. Ayarlarda da pek bir değişiklik gözükmüyor fakat ilk yenilik Yeni Kariyer Oyunu ile devam ettikten sonra karşımıza çıkıyor.

Football Manager 2016
 
Yeni eklenen iki mod bizi bu alanda karşılıyor. İlki Football Manager Touch ve bu mod bizi mini bir ligde rakiplerimiz ile karşılaşmamızı sağlıyor. Ayriyeten bu modda çapraz kayıt sistemi mevcut ve bilgisayarda başladığınız bir oyunu bulut sistemine kayıt ederek tablet üzerinden devam edebilme hakkınız var. Aynı şekilde tabletten başlatıp bilgisayardan da devam edebilirsiniz. İkinci yenilik ise takım kurmak. Normal oyunda veya Touch modunda kendinize sıfırdan bir kulüp yaratarak oyuna başlayabilir ve bu takımla zaman içinde büyük başarılara imza atabilirsiniz.