Football Manager'da Türk başkan takıma akrabalarını doldurmuş

Atıf Doğan Özcan 14.09.2022 - 13:00
Futbol oyunları denildiği zamanda akıllara gelen ilk oyunlardan birisi Football Manager olur. Yapay zekası oldukça ileri seviyede olan oyun bu sefer trajikomik bir olayla karşımızda.

Football Manager yapısı gereği simülasyon tarzı futbol olsa da oyun içinde yaşattıkları ile gerçekten ayırmak çok ama çok zordur. Bazen futbolcu naz yapar, bazen başkan sizi kovar, bazen yeni transferimiz bir kazada ölür ve bütün yatırımınız boşa gider. İşte bu sefer "çok şükür bunu da başkalarına kaptırmadık" dedirtecek cinsten bir olay ile karşımıza çıktı FM serisi.

Football Manager'da liyakat kalmamış

Football Manager oynayan bir oyuncu karşılaştığı trajikomik olayı sosyal medya hesabından paylaştı. Oyunda takımıyla geçirdiği altı koca sezonun ardından bir başkanlık yarışı başlıyor ve bu yarışın kazananı bir Türk oluyor. Üstelik yeni başkan Kahramanmaraşlı. Başkan değişikliği için menajere gelen bilgi mesajından sonra olanlar oluyor ve bütün takım çalışanları kovulup yerlerine Türk personeller geliyor ya da başka bir tabirle başkanın yakın akrabaları bir anda kulübe geçiş yapıyorlar.

Her zaman futbol severlere yaşattığı gerçekçilik hissiyle bilinen oyun bu sefer bizleri yine şaşırtmadı diyebiliriz. Dünya genelinde belki yüz binlerce hayranı olan yapım futbol tutkusunu bambaşka noktalara getirmeye devam ediyor.  Football Manager oynarken başınıza gelebilecek olaylart o kadar çok ki inanın sıralamaya kalksak sıra yetmez. Mesela oyunda santra yapacakken forvetiniz sakatlanabilir, kaleciniz gol yollarında etkili olmak isteyebilir, fikstür hatası nedeniyle peş peşe iki gün maç yapabilirsiniz, bütün takımınız sakatlanabilir ve sağlam oyuncunuz kalmayabilir veya en kötüsü bu (benimde defalarca başıma geldi) tek kale oynadığımız maçta 20 şutumuza karşılık tek şut olan takıma kaybedebilirsiniz.

Football Manager'da Türk başkan takıma akrabalarını doldurmuş

Her sene düzenli olarak yenilenen yapım bu senede 8 Kasım tarihinde raflarda yerini almış olacak. Son geçen sene olduğu gibi bu senede çıktığı günden itibaren Xbox Game Pass abonelerine ek bir ücret ödemeden sunulacak.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 08:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2022 17:19
Oyuncu dediğiniz adam Spor Medyasında en çok bilinen kişilerden biri Onur Tuğrul bir araştıraydınız keşke...

----------------------------

Oyuncu olduğunu değiştiriyor mu bu durum?
MK Okuru
MK Okuru 19.09.2022 16:39
Bu onun oyuncu olduğunu değiştirmez ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.09.2022 17:09
Oyunla ali koç beneventoya başkan oldu turk direktörler var o takımda gerçekçilik çok iyi mesela acun da gull city aldı bazı Türklerindir getirdi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2022 09:06
Benim oyunumda da Portekizde Tondela diye bir takımın başına Türk başkan ve türk baş gözlemci gelmişti. Kadroyu tahmin edebilirsiniz. Türkiyede hiç bi takımda olmayan kadar türk oyuncusu vardı. Portekiz liginde türk takımıydılar resmen. Benden sürekli türk oyuncu kiralamak istediklerinden farkettim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2022 20:16
Oyun bozuk, ligde şampiyonluk garantilendi + CL finali çıkacaktım, sezon başı genç oyuncu oynatacağım sözü tutulmadığı için kovulmuştum :D
MK Okuru
MK Okuru 15.09.2022 10:27
Senin mantaliten bozuk.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.09.2022 09:59
Benimde bir kariyerimde İbrahim Hacıosmanoğlu Man.Und sahibi olmuştu :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Football Manager'da Türk başkan takıma akrabalarını doldurmuş
İlginizi Çekebilir