1/2

Forsaken Patrol

Uğur Nayır 14.07.2011 - 12:35
İnsanlığın son tangosu
Geleceğimiz ve insanlığın sonuyla ilgili kıyamet senaryoları; filmlere, kitaplara, dizilere veya oyunlara konu oluyor. Yaşanan bir Üçüncü Dünya Savaşı, büyük bir göktaşının çarpması, uzaylıların saldıracağı vs… bunlara asıl ek olan ve gerçekten de dünyada yaşanmış olan salgın hastalık senaryosu var. Son yıllarda domuz gribi, kuş gribi derken salgını ve ne yazık ki hayatını kaybeden kişileri haberlerden öğrendik. Teyon Games, dünya çapında oluşan bir salgını ele alarak, bizleri apokaliptik bir gelecek içine sokuyor.

Geçmişin gölgesi

1918-1919 yılları arasında H1N1 oldukça etkili olmuş ve tüm dünyada milyonlarca ölüme sebep olmuştur ki, zaten bu salgın da insanlık tarihine geçmiştir. İspanyol gribi salgını olarak da adlandırılan bu olayla ilgili de birçok tez vardır. Forsaken Patrol, bu olaydan yola çıkarak olayların daha da kurgusal hale getiriyor. 2005’te bir grup bilim adamı hastalığın örneklerini tekrardan canlandırır ve 2 yıl sonrasında ise sonuçlar ortaya çıkar. Maymun üzerinde yapılan deney sonucunda, maymun hastalığın klasik semptomlarından dolayı ölür.

Forsaken Patrol
2013’te virüs kontrol dışına çıkar ve tüm dünyada büyük bir tehdit oluşturur. 2014 sonunda küresel düzeyde 700 milyon insan hastalığa yakalanır ve yarısı hayatını kaybeder. İnsanlık bu durumla savaşmaktan dolayı yorulmuştur. Bu yüzden hayatta kalan sağlıklı bireyler, tecrit edilmiş, yüksek duvarların çevrelediği şehirlere taşınır. Duvarların dışında ise hastalıklı insanlar kalmıştır, artık tüm dünyada anarşi ve kaos hakimdir.

Yitip bitmiş şehirler

Olayların gidişatı bakımından konu genel olarak fena gözükmüyor. Buradan sonrasında ise durumu biz ele alıyoruz. Yaşayan son şehir olan Asylum’da, düzeni ve güvenliği sağlayan Heaven’s Guard adındaki özel birliğin bir üyesiyiz. Şehir dışında devriye görevine çıkan bir grup ortadan kaybolmuştur. Görevimiz ise başlarına ne geldiğini öğrenmek.