Forspoken çıkış tarihi yine ertelendi

Alparslan Gürlek 7.07.2022 - 10:58
Square Enix Forspoken çıkış tarihi için yeni bir açıklama yaparak, stratejik bir kararla ertelediklerini duyurdu. Merakla beklenen oyun için yeni tarih belli oldu.

Square Enix'in geçtiğimiz sene Mart ayında ilk kez duyurduğu Forspoken için ekipten yeni bir açıklama geldi. Stratejik nedenlerden ötürü Forspoken çıkış tarihi değişti. Bu yıl 11 Ekim'de karşımıza çıkmasını beklediğimiz RPG oyunu ne yazık ki artık 2023'ten önce gelmeyecek. 

Forspoken çıkış tarihi: 24 Ocak 2023

Forspoken resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşıma göre oyunun geliştirme sürecinin sonlarına gelinmiş ve cilaları yapılıyor. Ancak stratejik bir karar ile oyunu 24 Ocak 2023'te çıkarmaya karar verdiklerini söylüyorlar. Daha önce de Açıklama şu şekilde:

"Ortaklarımızla yaptığımız süregelen tartışmaların sonucu olarak, stratejik bir kararla Forspoken çıkış tarihini 24 Ocak 2023'e taşımaya karar verdik. Oyunun bütün elementleri tamamlandı ve geliştirme süreci son cilalama aşamasında.

Forspoken çıkış tarihi yine ertelendi

Bu yolculuk sırasında devam eden desteğiniz ve anlayışınız için teşekkür ederiz. Oyun hakkında heyecanlanmanız bize ilham veriyor ve sizinle bu yazın sonunda Forspoken hakkında daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz!"

Görünen o ki Square Enix ve Luminous Productions bu yazın sonlarında Forspoken ve muhtemelen birkaç Square Enix oyununu daha kapsayan bir gösterim yapmayı planlıyor. Bildiğiniz gibi Square Enix pandemi boyunca kendi etkinliklerini internet üzerinden gerçekleştirmiş ve oldukça ilgi görmüştü.

Forspoken çıkış tarihinin ertelenmesinin sebebi muhtemelen God of War Ragnarök oldu diye düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi dün çıkış tarihi duyurulan oyun, Forspoken için hedeflenen zaman dilimi içerisinde yayınlanacaktı. Bu da haliyle God of War gibi bir devin yanında, Forspoken'ın istediği ilgiyi görememesiyle sonuçlanacaktı. 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2024 01:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2022 14:40
vaybe god of war ragnorak senin yüzünden oyun piyasasının düştüğü duruma bak :D
MK Okuru
MK Okuru 8.07.2022 15:34
bence de god of war nedeniyle böyle bir karar aldılar.
bu sefer hıyarlık edip god of war'u hiçbi yayıncıdan izlemiyecem. nasılsa en gec bir seneye pc ye cıkar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 7.07.2022 16:41
Bildiğim kadarıyla birçok Final Fantasy oyunu da yolda.Crisis Core vb. serileri geliyor. Ana İPleri ne de yönelip, öncelik veriyorlar. Tabii, Ekim-Kasım ayları oyun konusunda bayaa yoğun dönemlerde olacak. Crisis Core, RE8 DLCS,Calisto Protocol, God of War vs. gelecek. Bu seriler varken kimse dönüpte piyasaya ilk kez çıkacak bir oyuna kolay kolay bakmaz. Akıllıca bir seçim yapmışlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Forspoken çıkış tarihi yine ertelendi
İlginizi Çekebilir