Fortnite oyuncuları Ukrayna için 70 milyon dolar topladı

Merlinin Kazanı 28.03.2022 - 12:59
Epic Games'in Fortnite oyuncuları bir araya gelerek, Ukrayna için bir haftada 70 milyon dolar yardım parası topladılar.

Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen Ünlü battle royale oyunu Fortnite, Ukrayna için önemli bir yardım kampanyasına imza atıyor. Fortnite oyuncuları kıyafet, kazma, kaplama, ifade ve savaş bileti gibi şeyler satın almak için V-Bucks kullanıyorlar. Epic Games tarafından "V-Bucks ile elde edilecek gelirin tamamının Ukrayna'ya bağışlanacağı" açıklamasından sonra, 70 milyon dolarlık V-Buck satışı gerçekleşti.

Fortnite oyuncuları mikro ödemeleri seviyor

Geliştiricinin, bu sezonun ilk iki haftasında Fortnite'den elde edilen tüm geliri Ukrayna'ya bağışlayacağına söz vermişti. Bunun üzerine oyuncular da boş durmayıp, onları çok da zorlamayacak mikro ödemeler ile yardımcı olabilmek için ellerine ceplerine attılar, Mikro deyip geçmemek lazım belki de. Fortnite oyuncuları tarafından alınan o kadar çok satın alım gerçekleşti ki, bu rakam milyon dolarları buldu. Bu rakamlar, Epic Store ve Xbox aracılığıyla PC'deki gelirlerin tamamını ve PlayStation Store ve Switch'ten elde edilen içermektedir. (PlayStation Store ve Nintendo satıştan %30 kesinti gerçekleştirmektedir.)

Fortnite oyuncuları mikro ödemeleri seviyor

70 milyon rakamına ulaşıldıktan sonra Epic Games tarafından yapılan açıklamada "Birlikte Ukrayna için 70 milyon dolarlık insani yardım fonu topladık. Herkese ve Xbox'a tebrikler ve bu çabaya katıldığınız için teşekkürler!" dedi.

Oyuncuların, Ukrayna'da hem evlerinden olan hem de savaşın ortasında kalan siviller için oluşturduğu bu fon, takdire değer.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2022 23:48
Bizde birşeyler alsak sayılır mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2022 15:58
aynı durumda bizim ülkemiz olsaydı ne olurdu acaba :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fortnite oyuncuları Ukrayna için 70 milyon dolar topladı
İlginizi Çekebilir