E3'te duyurulan Forza Horizon 4'ün PC ne kadar yer kaplıyor?

Furkan Güler 24.06.2018 - 14:29
Biraz fazla mı ne?

Yeni Forza Horizon ile birlikte oyuncuları tekrar Avrupa'ya götüren geliştiriciler, Microsoft'un desteği sayesinde oyunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni oyunda oyuna minik hikayeler ve farklı oyun modları ekleyen geliştiriciler bu kez oyuncuları şaşırtabilir. Ancak tüm bunların yanında geçtiğimiz saatlerde eşine oldukça ender rastlanacak bir durum yaşandı ve çıkmasına daha aylar olan Forza Horizon 4, Microsoft Store üzerinden geçici bir süreliğine yayınlandı. Oyun için Microsoft Store üzerinden tam 90 GB boyutunda bir dosya yayınlanmış. Oyunun Pre-Load dosyası olduğu sanılan bu versiyon indirildiğinde açılmasa da, serinin hayranları dosyalardan oyun hakkında bazı bilgilere ulaşmayı başarmışlar bile. Tabi yayınlandıktan sonra oyunun dosyası kısa bir süre sonra Microsoft Store'dan geri kaldırılmış. Bu konuda herhangi bir açıklama yapılmasa da oyunun şu an bulunduğu aşamaya dair bir dosyanın yanlışlıkla deneme amaçlı yayınlanmış olabileceği de belirtiliyor. Fakat bu yayınlanan bilgiler ışğında ortaya çıkan dosya boyutunun, Forza Horizon 4'ün PC sürümünün bilgisayarlarımızda ne kadarlık bir alan kaplayacağını da tahmin edebiliriz. Tahminlere göre yeni Forza Horizon 4, PC'de 90.37 GB'lık bir yer kaplayacak.

Forza Horizon 4'ün ne kadar yer kaplayacağı belli oldu

Forza Horizon 4, çıkmasına aylar kala yanlışlıkla yayınlandı

İstenen disk yerine baktığımızda Forza Horizon 4 gibi bir oyuna bu yerin makul durduğunu söyleyebiliriz. Ancak oyuncular, eski oyunları da hesaba kattığında oyunun 45 - 50 GB'lık bir yer kaplayacağını tahmin ediyordu. Global olarak 2 Ekim tarihinde piyasaya sürülecek olan oyun, Türkçe altyazı desteğine de sahip olacak. Bakalım yeni oyunda yeni çevrimiçi oyun modları oyuncuları tatmin edebilecek mi? Özellikle yeni gelecek olan Crazy Taxi modu, oyuncular tarafından merak ediliyor.

Son olarak oyun muhtemelen Xbox One X platformunda da yaklaşık bu kadarlık bir alan kaplayacaktır .

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2018 13:02
Xbox güzel jestler yapıyor. Yapıyor yapmasınada, e be güzel kardeşim yıl olmuş 2018 ben yeni nesil konsolda güncelleme yapılmadan oyuna giremiyorum. Arka planda indirme işlemi yaparken sistem kitleniyor, oturumdan atıyor cevap alamadığı için. Uyku modu yok arka planda konsol güncellenemiyor. yani...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2018 13:00
xbox one x için 50 gb güncelleme gelecek desek, xbox s için 45 gb da full sürüm çalışır olmasını ümit ediyorum. Ama Call of Duty gibi bir kalleşlik yapıp yarısı diskin içinde yarısı dijital indirmek ZORUNLUDUR derse bir koleksiyonluk oyun daha dijital çöplüğün lisans kullanma hakkından öteye gitmez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2018 17:57
Normal hdd ler için hadi yine iyi. Bugün 2tb lık hdd ler 500TL ye gayet rahat alınabiliyor. Ama iş ssd ye gelince 750TL lere ancak 500gb.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2018 16:00
türkçe alt yazı değil dublaj desteği olacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
Forza Horizon 4, çıkmasına aylar kala yanlışlıkla yayınlandı
İlginizi Çekebilir