Forza Horizon 5 2021 yılında çıkabilir

Berat Darıcı 30.11.2020 - 09:37
Forza Horizon 5 şu anda Playground Games tarafından geliştiriliyor. Oyun 2021 yılında Forza Motorsport oyunundan önce çıkabilir.

Forza Horizon 5 henüz duyurulmadı ve hakkında pek bir bilgiye sahip olduğumuz söylenemez. Fakat bir gazeteci oyunun 2021 yılında hatta Forza Motorsport oyunundan önce çıkacağını düşünüyor.


Forza Horizon 5 geliştirilme aşamasında

The Xbox Empire adlı podcast'te GameBeat'ten Jeff Grubb oyunun 2021 yılında çıkacağına inanıyor. Oyun şu anda Playground Games tarafından geliştirilme aşamasında. Playground Games Forza Horizon 4 oyunun da geliştiricisi. Jeff Grubb ayrıca Forza Horizon 5'in nerede geçtiğini bildiğini söylüyor. Fakat bu bilgiyi farklı bir yerde paylaşmak istediğini belirtti. Umarım oyun bu sefer trafiğin sağ taraftan aktığı bir bölgede geçer.

Forza Motorsport Temmuz ayında duyuruldu. Oyun hâlâ yapım aşamasında. Xbox Series X, Xbox Series S ve PC için Turn 10 Studios tarafından geliştiriliyor.

Forza Horizon 4, PC ve Xbox için çıkan en iyi oyunlardan bir tanesi. Eleştirmenler ve oyuncular tarafından oldukça beğenilen oyun, serinin diğer oyunlarında olduğu gibi bir festivalde geçiyor. Oyunda araba çeşitliliği ve yarış çeşitliliği oldukça fazla. Hatta oyunda ilerledikçe bir uçakla ya da bir trenle yarıştığınız kısımlar bile oluyor. Forza Horizon oyunları Steam ya da Epic Games Store gibi Microsoft Store'un rakiplerine gelmiyor. Yeni oyun da PC için sadece Microsoft Store'da satılacaktır. Oyunun çıktığı gibi Xbox Game Pass'e gelmesi ise neredeyse garanti.

Forza Horizon 5 2021 yılında çıkabilir

Forza Horizon oyunlarının kötü bir yanı ise Xbox oyun kolları dışındaki kollar ile oynamanın mümkün olmaması. Elbette çeşitli uğraşlar ile farklı oyun kollarıyla oyunun oynanması mümkün. Fakat tecrübesi olmayan birisi için oldukça yorucu ve zaman alacak bir iş.

Özellikle Forza Horizon 4 ile arabaların güçlerini etkileyecek özelleştirmeler oldukça detaylı ve işlevler durumdaydı. Vites geçişlerinin aralıklarından, arabanın ön ve arka tekerleklerinin yere olan yüksekliğine kadar her bir detayı en ince ayrıntısına kadar özelleştirebiliyordunuz. Üstelik yapılan özelleştirmeler oyun içerisinde hissedilen ve fark yaratan değişikliklere neden oluyordu. Görsel anlamda çok büyük özelleştirmeler olmasa bile, asfalt için uygun olan bir arabayı, toprak yol için uygun hale gelecek şekilde tekrar düzenleyebiliyordunuz. Forza Horizon 5 sıra dışı çok büyük değişiklikler olmadan bile çok satacak bir oyun konumunda.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
smtcmkl
smtcmkl 2.12.2020 12:38
Bu oyunun nasıl bu kadar beğenildiğini anlamıyorum. Yahu arkadaş ne yarış çeşitliliği. Sürekli aynı yarışları oynuyoruz. FH3 ile bile aralarında uçurum var. Oyunu sırf yeni gelen bir kaç güzel arabayı almak için oynuyorum. 700 saatten fazla oyun sürem var ama 50. Saatten sonrası tekrardan başka bir şey değil. Haritası desen bomboş, detaysız çayır çimen. The Crew daki gibi şehir yapmak yerine kocaman bi parkur yapmışlar. Hangi virajı dönerken nereye savrulursun onu düşünüp oraya ağaç ya da ev koymuşlar. Her yeri bomboş tarla olan haritada tam virajı dönerken aracın dışa savrulduğu yere bir tane ev koymuşlar. Onun dışında Edinburg un içi dışında yerleşim yeri diye bir şey yok. Sürekli aynı yarışlar, 750 arabada sürekli aynı motor sesleri. Bu oyun tamamen pazarlama harikası bir ürün. Arcade hissettirmeyen sürüş mekaniği, araç çeşitliliği, grafikleri dışında övülecek bir şey bulamıyorum bu oyunda. Geri kalan her şey sınıfının en kötüsü. Alel acele çıkarılmış bir oyun FH4. Bu kadar fanboy olmayın arkadaş. Ultimate Edition alıyorsun LEGO DLC si veriyor. Gelen o dandik lego arabaları bile aylara yayıp verdiler. Böylesine bi rezalet olamaz. Ne umutlarla erken sipariş verdiğim oyun tam bir hayal kırıklığı çıktı. Yeni Test Drive oyunun adı geçtiği yerde FH5 i anca fanboylar bekler. Gene bomboş bir oyun çıkacağına adım gibi eminim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2020 18:56
Forza horizon 5 de gelsin 6 da 7 de oyun mecrasında yarış oyunu olarak bir tek bu çıkmalı bana kalırsa tek yapmaları gereken arcade ve simulation olmak üzere iki farklı mod getirmek gerisi aynı kalsa okay yani ha bir de detaylı modifiye seçeneği gelmeli dış görünüş için
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2020 13:50
Önce motorsport çıkarsınlar yoksa horizon varken motorsport satışları zarar ettirir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2020 13:47
Aga steam'e gel. Çok kanser pc platformunda o dandik microsoft mağaza işleri.
Kalan Karakter: 300 Gönder
burak_55
burak_55 30.11.2020 12:18
Oyun harika bişe demiyorum ama abi tarlada yağ gibi akan sürüş dinamiği yapmayın.
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2020 13:25
sakın kaldırmasınlar, tarladan yola yan yan girerek yola tam oturmak en sevdiğim hareket
ultrAslan
ultrAslan 30.11.2020 13:09
Aslında işin eğlencesi orada ama tabi herkes memnun olmayabilir bu durumdan :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Forza Horizon 5 2021 yılında çıkabilir
İlginizi Çekebilir