FPS oyunları belgeseli yakında bizlerle

Efdal Erdem 30.04.2022 - 11:25
Oyun dünyasını çalkalayan yapımların ötesinde birinci şahıs bakış açılı oyunların yapıtaşlarına inilen FPS oyunları belgeseli yakında çıkıyor.

Quake, Doom, Half Life ve Halo gibi oyun dünyasını çalkalayan yapımların ötesinde birinci şahıs bakış açılı oyunların ilklerine de değinen FPS oyunları belgeseli hazırlanıyor. Bağımsız bir stüdyo tarafından başlatılan proje Kickstarter’da bir ay gibi kısa bir sürede beklediği desteği de topladı ve kısa zaman önce Indiegogo üzerinde ikinci destek turunu başlattı. Avrupa, Avustralya ve Amerika kıtalarında bulunan dağınık bir ekipten oluşan stüdyo, belgesele dair yeni bir fragman paylaştı.

FPS oyunları belgeseli ne anlatıyor ve ne zaman çıkacak?

“First Person Shooter: The Definitive FPS Documentary” ismini taşıyan üç saatlik belgeselin amacı oyun tarihinin yapıtaşlarını incelemek ve birinci şahıs bakış açısına sahip oyunları kutlamak. Belgesel aralarında Doom, Unreal Tournament, Deus Ex ve Call of Duty, Halo, GoldenEye gibi klasik oyunların yapımında büyük emekleri olan 45’ten fazla kilit ismin röportajlarına yer veriyor.

1970’lerden bu yana FPS oyunlarında gerçekleşen önemli gelişmelere değinildiği ve daha önce hiç anlatılmayan bilgilerin yer aldığı belirtliyor.

2021 yılının başlarında üzerinde çalışılmaya başlanan belgeselin çekimlerinin tamamlandığını açıklayan stüdyo ayrıca Indiegogo üzerinden dijital ve kutulu sürümlerin satışlarına başladıklarını ve destek beklediklerini duyuruyor.

FPS oyunları belgeseli geliyor

Bunun yanı sıra destek verenler T-Shirt, Mousepad ve Poster gibi ürünler ile de karşılanıyor. Çekimlerin tamamlanmış olduğunun duyurulmasına rağmen yapımcılar yeni röportaj imkanlarına hayır demeyeceklerini belirtiyor. Belgeselin bu yıl sonu itibariyle yayınlanması amaçlanıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2022 10:48
Ben bu riddick günlükleri filmini sorcaktım.Hani necromoniconlar geliyor, hapishanede sıcaklık 700C ye çıkıyor.Şimdi bu filmin; riddick günlükleri kasap rıhtımından kaçış akabinde karanlık atinaya giydiriş adında iki tane devam oyunu varmış. İŞTE bu devam oyunları CREMATORIA gezegeninde mi geçiyor?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2022 01:19
Süper bir belgesel olacak gibi, bir de illa d cup koymak mı lazım izlenmesi için.
Kalan Karakter: 300 Gönder
FPS oyunları belgeseli yakında bizlerle
İlginizi Çekebilir