FPS'nin babası konuştu!

Mahmut Saral 3.06.2010 - 12:31
FPS'nin babası konuştu!


FPS'nin babası konuştu!


O bir roket mühendisi, tüm zamanların en ünlü oyun hazırlayıcılarından bir tanesi, 3D grafik motorunun öncüsüdür. John Carmack, günümüz ve geleceğe yönelik bir kaç söylemde bulundu.

PC pazarının nasıl değiştiğini görmek gerekir. Id, son projeye kadar bir PC şirketiydi. Doom 3, PC'ye odaklı olarak hazırlanmıştı. Şuan tek platform olarak PC'yi görmek olanaksız, ama halen daha PC'nin konsollara nazaran üstünlükleri bulunuyor. İnternet kullanımı PC'de daha hızlı, konsollarda ise sıkıcıdır. Ayrıca Klavye ve Mouse ikilisi, FPS oyunları için halen en iyi kombinasyondur. Eğer bir PC'ye sahipseniz, istediğiniz bir zamanda Quake Live'ı indirebilecek ve İnternet üzerinden oynayabileceksiniz. Eğer Quake'i, yeni grafiklerle süsleyerek konsollara çıkarsaydık, şimdikinden iyi bir tecrübe sunamazdı diyor Carmack ve doğru zamanda doğru şeyi yapmaktan bahsediyor.

Carmack, hikayeden ziyade oynanışa öncelik verir.

Bu konuya örnek olarak Carmack, oğluyla oynadığı Super Paper Mario'yu gösteriyor ve oynarken iyi vakit geçirdiklerinden söz ediyor. Şüphesiz Mario'nun derin bir hikayesi yok, ama bahsedilen oynanış, işte bu.

PC oyunlarının geleceği hakkında

Programlama olarak CUDA (Nvidia'ya ait bir programlama dili) ile ilgileniyoruz ve bir sonraki nesil konsolları merak ediyoruz, ama sonraki nesilde kullanılacak teknolojiler, ilk önce PC'de olacak.

KAYNAK
FPS'nin babası konuştu!
gamesradar.com

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 23:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
FPS'nin babası konuştu!
İlginizi Çekebilir