Fransız kulübü PSG, eSpor arenasına geri döndüğünü açıkladı

Hürkan Çalışkan 19.04.2018 - 17:24
Fransız kulübü, LGD Gaming ile anlaştı

PSG kulübü, bu sabah erken saatlerde Şanghay’da düzenlenen bir basın toplantısında Çin’li E-spor ekibi LGD Gaming ile resmi bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Takım, bundan sonra tüm karşılaşmalarda PSG forması giyecek ve ‘’PSG.LGD’’ adı altında oynayacak. Bu haber, büyük bir avrupa futbol kulübünün ilk defa  kendi Dota takımına yatırım yapması anlamına geliyor. Duyuru ile beraber gelen resmi basın açıklamasına göre PSG Esports,  Asya bölgesinin, olası bir genişleme ve kalkınma stratejilerinin bir parçası olmasını hedefliyor.

Paris Saint-Germain, LGD Gaming ile Dota 2’ye giriyor.

PSG’nin mağazacılık ve çeşitlendirme direktörü Fabien Allègre, ‘’Dota 2’ye yatırım yapan ilk büyük avrupa futbol kulübü olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eş zamanlı olarak bağlanan 500.000’den fazla oyuncu sayısıyla Dota 2, PSG’nin Asya bölgesinde stratejik ilerlemesi için en popüler oyunlardan birisi.’’dedi. Fransız kulübü, League of Legends takımını serbest bıraktıktan 6 ay sonra MOBA türüne geri dönmüş oldu.

LGD ekibi Dota 2 Pro Circuit’deki son etkinliklerde, Dota 2 Asia Championship’te ve büyük finallerde Güneydoğu Asya ekibi Mineski’ye karşı ikinci sırada yer aldılar. E spor ekibi, şuan için Çin’de savaşmasına rağmen dünyadaki diğer takımlar tarafından ciddi bir tehdit olarak görülüyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2018 23:39
psg takımının haberi yanında türkiye'den de kurulan yeni takımların haberini verseydiniz daha iyi olurdu. google da aratınca yeni kurulan e-spor takımları çıkar herhalde.
(not:bursasporlu olduğum için ister istemez haberler önüme geliyor ama galiba istanbul'a ses yetişmiyor)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2018 17:44
lolde battılar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fransız kulübü PSG, eSpor arenasına geri döndüğünü açıkladı
İlginizi Çekebilir