Frogwares: The Sinking City Steam sürümü 'korsan'

Alparslan Gürlek 2.03.2021 - 10:49
Yayıncı Nacon ve geliştirici Frogwares arasında çıkan anlaşmazlık, The Sinking City Steam sürümünün de "korsan" ilan edilmesiyle devam ediyor.

Frogwares tarafından geliştirilen The Sinking City uzun zamandır adeta yılan hikayesine dönmüştü. Geliştirici stüdyo ve yayıncı Nacon arasındaki bir sözleşme anlaşmazlığı, oyunun geçen yıl çoğu dijtial vitrinden kaldırılmasına sebep olmuştu. Bu yılın başlarında bir Fransız mahkemesi ise Frogwares'in sözleşmeyi hukuka aykırı olarak feshettiğine karar vermiş ve nihai bir karara varılana kadar şartların eski hale getirmesini emretmişti. Bu olaydan sonra oyun Steam'e geri dönmüş ancak satışlar beklenmedik şekilde bir anda durdurulmuştu.

The Sinking City 'korsan Steam sürümü' 

Bu ortadan kaybolmanın ardından geçtiğimiz hafta oyun tekrar Steam'e geldi ancak beklenmedik şekilde Frogwares, oyuncuları satın almamaları için uyardı. An itibariyle Steam üzerinde satılan The Sinking City, oyunun şirket tarafından piyasaya sürülmüş bir sürümü değil. Yayıncı Nacon'un, Frogwares'e bilgi vermeden oyunu platformda yeniden yayınlamak için kırdığı iddia ediliyor.

Frogwares an itibariyle Nacon tarafından Steam'e yüklenen The Sinking City sürümünün, Gamesplanet'te yayınlanmak üzere "özel olarak hazırlanmış" olduğunu söylüyor. Stüdyo, bu özel sürümün Steam'de yayınlanmak için logolarını ve benzeri diğer içeriklerini kaldırmak için kırılmış ve biraz değiştirilmiş bir sürüm olduğunu belirtiyor. Geliştirici stüdyo, Nacon'un Unreal Engine şifreleme sistemini aşmak için bir anahtar kullandığını iddia ediyor. Frogwares "deneyimsiz insanlar tarafından yapılan 'DIY (Do It Yourself)' işi değil bu, Unreal'ı iyi bilen programcılar tarafından yapılıyor" dedi. Görünen o ki yayıncı Nacon oyunu Steam'de yeniden yayınlamak için ufak değişiklikler yapmış ve yeniden derlemiş.

Frogwares: The Sinking City Steam sürümü 'korsan'

Ayrıca stüdyo yaptığı bir açıklamada Nacon'un şifreleme sistemini kırmak için anahtarı nereden aldığını dahi bildiğini ve bunu mahkemeye sunacağını söyledi. Aynı zamanda Gamesplanet için hazırlanan sürümün yasal olarak satın alındığına tamamen inandıklarını ve Steam'i de kapsayarak bu iddiaların ne GamesPlanet'i ne de Steam'i sorumlu tutmadığını vurguladılar. Yine de Nacon hakkında hala oldukça kızgın görünüyorlar.

Frogwares: The Sinking City Steam sürümü 'korsan'

Bu tartışma oyunun Steam mağaza sayfasına da yansıyor. Arka arkaya gelen duyurulardan biri "Üzgünüz, Frogwares işbirliğine gitmediği için oyunu Steam'de bulut desteği ve başarımlar olmadan yayınladık" derken onu takip eden bir diğer duyuru bu sürümün "korsan bir sürüm" olduğunu ve hemen aşağıdaki videoyla bağlantıları olduğunu söylüyor. Nacon aleyhindeki tüm iddialar henüz kanıtlanmış değil ancak Frogwares'in bunları alenen söylemesi dikkat çekiyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 21:38
Olaya bak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2021 18:24
Bakış açısına göre her korsan yasal, her yasal da korsan olabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Frogwares: The Sinking City Steam sürümü 'korsan'
İlginizi Çekebilir