1/2

Front Mission Evolved

Özgür Yıldız 28.10.2010 - 15:17
Paten yapan robotların dövüşü
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Front Mission Evolved
Merlin Puanı 65
8 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%67
Artılar Robotları kişiselleştirebilme imkanı. Çoklu oyuncu seçenekleri sizi bir süre daha eğlendirebilir.
Eksiler Hikaye anlatımı başarısız. Vasatı aşamayan grafikler. Tekdüze savaşlar sıkıcı hale geliyor.
2171 yılında yeryüzünden uzaya kurulan asansörlerle insanlık, uzayın keşfini hızlandırmaya çalışmaktadır. Ancak kendi aralarındaki rekabet devam etmektedir. Günün birinde bu asansörlerden New York’ta bulunan asansör, bilinmeyen güçler tarafından yok edilir. Bunun üzerine genç mühendisimiz Dylan Ramsey, kendini robotun içine attığı gibi savaşa girer.

Sakin ol genç!

Dylan abimiz neden böyle gazlıdır, neden bir anda robota atlayıp savaşa dalar, bilinmez. Ancak bildiğimiz bir şey var ki, Square Enix’in çoğu oyununda yukarıdaki gibi hikayeyi anlatan basit ara sahneler, Front Mission Evolved oyununda da mevcut.

Front Mission Evolved
Başta bahsettiğimiz kısa hikayeyi de ana sinematikte izledikten sonra, robotumuzla basit bir eğitime başlıyoruz. Robotumuzun bir çok özelliği bulunuyor. İtici jetlere sahip robot –ki kendilerine Wanzer (Walking Panzer) deniyor- yerde ve havada bu jetlerle birlikte hızlıca hareket edebiliyor. Tabii ki jetlerin belli bir kullanım süresi var. Bu süre bitince jetlerin dolmasını bekliyorsunuz. Bu hareket kabiliyetlerinin dışında hızlı bir şekilde karşı saldırıyı savurabiliyorsunuz ya da yakındaki düşmanlarınıza sert bir yumruk indirebiliyorsunuz.

Oyuna yeni başladığımızda Wanzer’imizin sağ elinde bir adet otomatik tüfek, sol omzunda ise dört füzeye kadar füze atabildiğimiz roketatarımız bulunuyor. Silah konusunda ilginç bir sistem getirilmiş. Her bölümde belli bir tecrübe puanı kazanıyorsunuz. Bununla birlikte yeni geliştirmeler ve silahlar alabilmek mümkün. Bunları robotunuza yerleştirmenin şartı ise güç ve ağırlık dengesini kurmak. Bu dengeyi kurduğunuz sürece robotunuza yeni silahlar ve zırh geliştirmeleri koyabilirsiniz.