1/2

Frontline: Fields Of Thunder

Pamir Gökalp 3.06.2010 - 12:31
Eğer bir oyun yapacak olsanız konusu ne olurdu? Ya da şöyle sorayım bir oyun yapacak olsanız konusu "2. Dünya Savaşı" olur muydu? Ben pek sanmam.
Platformlar PC
Frontline: Fields Of Thunder
  • Yapımcı - Yayıncı Nival Interactive - Paradox
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Strateji
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 63
Artılar Encyclopaedia Bölümü, Ünite zenginliği, Tank severler için iyi bir RTS.
Eksiler Grafikler zamanını çoktan doldurmuş, Optimizasyon Sorunu, Yine 2. Dünya Savaşı oyunu, Müzikler bazen uyuz edebiliyor.

Eğer bir oyun yapacak olsanız konusu ne olurdu? Ya da şöyle sorayım bir oyun yapacak olsanız konusu “2. Dünya Savaşı” olur muydu? Ben pek sanmam. Çünkü artık oyun severler 2. Dünya Savaşı oyunlarından bıkmış durumdalar. Piyasaya çıkan oyunların büyük bir kısmının konusu 2. Dünya Savaşıdır. Ama ne yazık ki bu oyunlardan çok azı Call of Duty, Medal of Honor, Company of Heroes gibi kaliteli olabilmektedir. Aslında Frontline Fields of Thunder da 2. Dünya Savaşını konu alan bir gerçek zamanlı strateji oyunu. İlk olarak oyun Frontline: Kursk olarak duyurulmuştu. Ama 2007 yılının başlarına doğru, yapımcı firma tarafından oyunun adının Frontline Fields of Thunder olacağı belirtildi.

Oyunun ilk duyurulan isminden de anlaşılacağı gibi oyun 2. Dünya Savaşındaki, Kursk Savaşını konu alıyor. Kursk Savaşı, 2. Dünya Savaşı sırasında Doğu cephesinde Sovyet Ruslar ile Almanlar arasında olmuştur. Bu Kursk Savaşı tarihin en büyük tank meydan savaşlarından biri olarak bilinmektedir. Kursk denilen bölgede gerçekleşen savaşta gerek Sovyet Ruslar olsun gerek Almanlar olsun büyük kayıplar vermişlerdir.

Gelelim tekrar Frontline Fields of Thunder oyunumuza. Oyuna ilk girdiğimizde basitçe hazırlanmış bir ana menü ile karşılaşıyoruz. Yine klasik olarak ayarlar bölümü, Tutorial, Multiplayer, Campaign, Custom Mission bölümleri yer almakta. Bunların dışında bizim daha önce pek rastlamadığımız Encyclopaedia (ansiklopedi) bölümü ile karşılaşıyoruz. Bu ansiklopediyi açtığımızda, o dönemdeki Almanların ve Sovyet Rusların nerdeyse tüm üniteleri hakkında kısa bilgiler buluyoruz. Bu da biraz da olsa bizde iyi bir izlenim bırakmaktadır.

Grafik veya ses ayarlamaları için Options bölümüne girdiğimiz anda oyun gerçek yüzünü belli etmeye başlıyor. Grafik ayarlarından çözünürlük ve 1-2 detay hakkındaki ayarlamalar dışında hiçbir ayarlamanın olmaması biraz bizi şaşırtıyor. Nitekim bu sıralar aldığımız oyunlarda onlarca ayarın bulunması, Frontline adına bize kötü bir izlenim tattırıyor.

Tutorial bölümü hemen hemen her strateji oyunundan alışkın olduğumuz gibi bize oyunun oynanışı hakkında birkaç ipucu vermekte. 5-10 dakika süren Tutorialımızı bitirdikten sonra merakla Campaign’e giriyoruz. Campaign bölümünde 2 tarafı da seçebiliyoruz. İster Sovyet Rusları (WPRA), istersek de Alman görevlerinden (Wehrmacht) başlayabiliyoruz. Her iki Campaign de 4’er chapter içermekte ve her chapter yaklaşık 2-3 görevden oluşuyor. Oyuna başlarken size zorluk seviyesi sorulmuyor ancak oyunun zorluk seviyesi tam karar diyebiliriz. Ne çok kolay ne de çok zor. Ancak strateji oyunlarıyla arası iyi olmayanlar ya da aşırı zoru sevenler için gerçekten kötü bir karar diyebiliriz Nival Interactive için.