FTC, Microsoft Activision Blizzard satın alımını geçici olarak durdurdu

Tunay Şahin 14.06.2023 - 16:21
ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft'un 68.7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alma teklifine geçici olarak yasak koydu.

Pazartesi günü ortaya çıkan gelişme sonucunda, FTC'nin Microsoft'un satın alma girişimine ihtiyati tedbir kararı olarak sonuçlandı. Bu gelişme ile Microsoft'un Activision Blizzard ile ilgili herhangi bir adım atması engelleniyor. Konu, bir üst mahkeme olan federal mahkemeye taşındı.

FTC, Microsoft'un Activision Blizzard satın alımını geçici olarak durdurdu

Microsoft ise mahkemenin verdiği bu karar karşısında, süreci hızlandıracağını söyleyerek geliştirmeyi memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Microsoft başkanı Brad Smith, Eurogamer'a yaptığı açıklamada, "Davamızı federal mahkemede sunma fırsatını memnuniyetle karşılıyoruz, ABD'deki yasal süreci hızlandırmanın nihayetinde piyasaya daha fazla seçenek ve rekabet getireceğine inanıyoruz." dedi.

Diğer tarftan Birleşik Krallık'ta da Microsoft temyiz için yaptığı başvuru için hazırlıklar yapılıyor. Mahkemenin başlangıç ??tarihi 24 Temmuz. Bu davada bir yargıç dahi Microsoft'un satın almasına olumlu bakarsa, kararın yeniden değerlendirilmek üzere Rekabet ve Piyasalar Kurumu'na geri gitmesi gerekecek.

Bu haftanın başlarında, Xbox patronu Phil Spencer, anlaşmanın "odaklandığını" kabul etmesine rağmen, anlaşmanın sonunda gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 07:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
DarkFaxon
DarkFaxon 15.06.2023 13:06
Kıvransınlar bakalım. O satış gerçekleşecek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2023 20:47
Para mı istiyorlar? Bir 10 da bize mi ateşle diyorlar? Ne gündem oluşturdular, alt tarafı 68.7 milyar dolar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
FTC, Microsoft'un satın alımını durdurdu
İlginizi Çekebilir