Gabe Newell: "Windows 8 tam bir felaket!"

Murat Halilbeyoğlu 26.07.2012 - 12:25
Valve'ın kurucusu yeni platformların peşinde
Gabe Newell'ın oyun dünyası için ne kadar önemli bir adam olduğunu biliyoruz lakin aynı zamanda öncesinde 13 yıl boyunca Microsoft'ta çalışmış olan Newell'ın oyun dünyasının da bir parçası olan teknoloji dünyası hakkında da söyleyecek bir şeyi var. Misal Windows 8 konusunda.

Gabe Newell: "Windows 8 tam bir felaket!"
"Bence Windows 8 PC dünyasındaki herkes için bir felaket."

Katıldığı bir yemekte konuşan Valve patronu özellikle Steam'in Linux'a karşı olan yakın ilgisi ile ilgili konuşurken değindiği Windows 8 için hiç iyi düşünmediğini yukaarıdaki sözlerle açık açık belli etti.

"Steam üzerindeki 2500 oyunun Linux üzerinde de kolaylıkla çalışmasını sağlamak istiyoruz. Bu garantili bir strateji. Bence Windows 8, PC dünyası için bir felaket olacak. Bence bu yüzden birkaç iyi PC/OEM markasını kaybedeceğiz ve onlar bu pazarı terk edecekler. Bence karlar birkaç kişi haricinde kimseye kalmayacak. Eğer bunlar gerçek çıkarsa o zaman elimizde alternatif bir platformun olması güzel bir şey."

"Bizce dokunmatik kısa dönemli bir zevk. Klavye - fare 25 yıldır sabit bir şekilde duruyor ama bence dokunmatik 10 yıldan fazla durmaz. Lakin dokunmatikten sonra gelen şey daha uzun süre dayanacaktır, 25 yıldan bile fazla."
Yorumlar 56
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 12:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gabe Newell: "Windows 8 tam bir felaket!"
İlginizi Çekebilir