Gabe Newell'a göre Xbox Series X PS5'ten daha iyi

Alparslan Gürlek 29.07.2020 - 12:07
Gabe Newell yeni nesil konsollar hakkında net konuştu. İki konsol arasında bir seçim yapması gerekirse Xbox Series X konsolunu seçeceğini söyledi.

Bugün hepimizin bildiği Valve şirketinin kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Gabe Newell, bilinen diğer adıyla GabeN ilginç açıklamalara yer verdi. Yaptığı bir görüşmede Xbox Series X konsolunun PS5'ten daha iyi olduğunu söyledi.

Gabe Newell'a göre Xbox Series X PS5'ten daha iyi

Valve her ne kadar konsollar arasındaki mücadelede taraf tutacak bir pozisyonda olmasa da Gabe Newell görüşlerini bildirdi. Mart ayından bu yana COVID-19 nedeniyle Yeni Zelanda'da kalmak zorunda kalan GabeN yeni nesil konsollarla ilgili ilginç açıklamalara yer verdi. Kendisine sorulan soruya bıçak gibi keskin bir yanıt verdi.

Gabe Newell'a göre Xbox Series X PS5'ten daha iyi

Kendisine "yeni nesil konsollardan hangisini önerirdiniz?" diye sorulduğunda hiç düşünmeden "Xbox Series X" yanıtını verdi. XSX'i seçme nedenini "çünkü öyle" diyerek belirtti. Platformlar arası rekabet bu aralar modası geçmiş gibi görünüyor ancak GabeN bunu diriltmeye kararlı sanırım.

Konsollar arasındaki rekabet için "Bu yarışta bir payım yok" dedikten hemen sonra "Gelişimimizin büyük kısmını kişisel bilgisayarlarda yapıyoruz ancak bir seçim yapmam gerekirse bu Xbox olurdu" diye ekledi. Xbox konsollarının PC'ye daha yakın olması buna neden olmuş olabilir.

Valve'in yeni konsollarla doğrudan bir ilişkisi olmasa da Sony ve Microsoft ile ilişkisi var. Bugün konsollara özel olarak çıkan oyunların PC sürümleri ağır da olsa gelmeye başladı ve Sony bu doğrultuda ilerleyecek gibi görünüyor. Xbox Series X hem donanımı hem de bildiğimiz oyunlar açısından PC'ye biraz daha yakın. Yine de Gabe Newell bir seçim yapacak olsa Xbox Series X konsolunu seçeceğini belirtti.

Konsolların ikisine de çıkacak olan oyunlar tanıtıldığına göre artık konuşmaya başlayabiliriz. Konsol oyuncularını ikiye ayıran bu polemik gün geçtikçe popülerliğini kaybediyor ancak hala konuşulmakta. PlayStation 5 için duyurulan oyunları gördükten sonra XSX oyunları büyük beklenti uyandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un yaptığı bir etkinlikte de Series X oyunları da duyurulunca artık konuşacak kesin bir argümanımız oldu. Hangi konsol için gelen oyunların daha etkileyici göründüğü hakkında bir yorum yapmam nesnel ve geçerli olmayacağı için bu yorumları sizden bekliyorum. Gabe Newell'ın yerinde siz olsaydınız hangi konsolu seçerdiniz? Yorumlarda buluşalım.

Yorumlar 28
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 14:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2020 13:43
Bunu GabeN a sormaya gerek yok zaten. Kağıt üzerinde daha iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. 98 den beri PS kullanmama rağmen bencede Xbox daha iyi, bizi PS almak zorunda bırakan şey yılda 1-2 tane çıkan özel oyunlar ve community. PC'm olmasa ve PS fanlığım olmasa Xbox ve gamepass alıp takılırım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2020 00:40
2 Konsol da aynı mimariye sahip.
1 ila 5 flobun hesabını yapacak değiliz.
Gecmiş dönem ikinizinde ne olduklarınızı gördük.
Önemli soru Bir üretici neden benim konsolum daha güçlü olsun
Ben farklı bir marka ram gpu hdd kullanacağım demiyor.
Siz bana göre pazarı bölüşmüşsünüz dönüşüklü oynuyorsunuz
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2020 01:42
He Xbox one zamanında 900p ye takmıştınız hiç 3ün 5 in hesabını yapmazsınız iyi biliriz hele ps5 az biraz güçlü olsa buraları yıkardınız fanboylar sizi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2020 17:00
Ortada olanı bal gibi de anlatmış Gabe reis. Göz var nizam var. Konsol tasarımı, güç, yazılım, satış sonrası destek, fiyatlandırma, oyun stüdyoları vb konuların hepsinde xbox series x ps5'ten çok çok önde. Gears, Halo, Forza, Fable, Ori vb birçok kült yapıma ev sahipliği yapıyor xbox. Daha ne olsun.
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2020 08:13
Hangisi güçlü olursa olsun ps4 teki gibi ps5 tede konsolu aldıracak bir sürü exc. Oyun olacak, saydığın oyunların çoğunu pc de oynayabiliyoruz o yüzden ps5 bana göre yine daha önde, yeni god of war, spider man, Lost of us, Uncharted, ratchet vb bir sürü oyunu oynayamadıktan sonra daha güçlü olsa ne
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2020 00:53
Bir konsol güçlü diye kazanacağı anlamına gelmiyor microsoft hala güce takmış oyunlar konusunda playstation hep önde oldu playstation 4 te kaç tane özel oyun var uncharted the last of us god of war spiderman daha niceleri playstation da böyle oyunlar olduğu sürece playstation yıkılmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2020 00:46
X box one series x playstation 5 ten daha güçlü diye kazanacağı anlamına gelmiyor microsoft hala güce takmış x box one x te de öyle yaptı ful güce yöneldi ama yine playstation kazandı çünkü özel oyunlar sattırdı yine microsoft güce yönelecek
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gabe Newell'a göre Xbox Series X PS5'ten daha iyi
İlginizi Çekebilir