Gabe Newell'dan korsana çözüm önerisi!

Murat Halilbeyoğlu 26.10.2011 - 14:26
Mesele, para meselesi değil!
Valve'ın patronu Gabe Newell'a göre korsanla mücadelenin en büyük yöntemi oyunculara korsanın sunamayacağı servisler sunabilmekten geçiyor.

Seattle'daki bir teknoloji konferansında konuşan Newell'a göre kısıtılı  DRM servisi, probleme yaklaşmak için yanlış bir yöntem.

"Öğrendiğimiz bir şey var ki, o da korsanlığın fiyat ile ilgili bir problem olmadığıdır. Bu bir servis problemi. Dolayısı ile bu sorunu engellemenin yolu anti-korsan teknolojilerine sığınmak değil, o kişilere korsandan elde edebileceklerinden çok daha iyi servis sağlayabilmektir."

Gabe Newell'dan korsana çözüm önerisi!
"Örneğin Rusya'yı ele alalım. İnsanlara 'Rus pazarına gireceğiz' dediğinizde size direk 'Yandınız, bittiniz. Rusya'da her şeyin korsanı var' diyorlar. Halbu ki Rusya, Almanya'dan sonra Avrupa'da kıtasal olarak en geniş pazar alanını oluşturuyor. Ancak burada önemli olan nokta size Rusya'da herşeyin korsanının yapıldığını söyleyen kişilerin, o ürünlerin Rusya lokalizasyonunun yapılması için altı ay beklemek zorunda olmasıdır. Oysa ki korsanla mücadelede daha iyi servis sunmak çok zor bir işlem değil."

Oyunların fiyatlandırma noktalarının nasıl belirleneceği konusnda yapılan bir söyleşide Newell yeni müşterilerin pek çoğunun fiyat promosyonu esansında geldiğini, bu sistemin oyunlar için değerli bir tanıtım olduğunu belirtti. Buna örmek olarak %75 indirime giren bir online oyununun %40'lık bir gelir artışı yaşadığını söyledi.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 09:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2023 16:44
Gabe kral adam ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gabe Newell'dan korsana çözüm önerisi!
İlginizi Çekebilir