Gabe Newell'ı kaç kişi seviyor?

Mahmut Saral 21.02.2012 - 18:14
Half-Life ve Steam başta olmak üzere ona çok şey borçluyuz
Gabe Logan Newell... 3 Kasım 1962 doğumlu oyun yapımcısı, teknoloji insanı, ilk Windows'ların geliştiricilerinden biri, Valve'ın kurucularından biri, Half-Life'ın babası veya Steam'in geliştiricisi. Onun için birçok olumlu şey söylenebilir. Şimdiye kadar ekibiyle birlikte yaptıklarıyla bizi hep heyecanlandırmayı başaran Newell, son yıllarda Half-Life serisine olan özlemden dolayı milyonlarca oyuncunun tepkisine maruz kalıyor. Tabii bu durumdan o ve ekibi de memnun değil haliyle.

Gabe Newell'ı kaç kişi seviyor?
- Half-Life'ın yeni üyesini geliştirmeye başladığımda böyleydim
Gabe Newell önderliğindeki Valve Software, normal planlara göre 2007 sonu itibarıyla, üçleme olarak düşünülen H-L2: Episodes'ları tamamlayacak ve ardından yeni projelere adım atacaktı. Ama öyle olmadı, Episode Two'nun çıkışının ardından Valve'da farklı şeyler oldu. Left 4 Dead serisi, Portal 2 ve PS3 sürümü derken işler uzadı da uzadı. Steam, bir yandan kullanıcı sayısını artırıp rekor üzerine rekor kırarken, öte yandan da gelen dijital saldırılarla zor durumda kalıyordu. Bir de tüm zamanların en çok beğenilen modlarından biri olarak gösterilen DotA'nın devamının oyun olarak yapılmasına uğraşılıyordu. Bu durum, birkaç kez Valve ile Blizzard'ı da karşı karşıya getirdi üstelik, ancak görüntü itibarıyla önemli bir sorun yok şimdilik. Tüm bunları sıraya koyarken, Half-Life gibi vakit ve özen isteyen bir seri de devamlı geri planda kalıyordu. Nitekim Valve yetkilileri de Half-Life'ın zaman isteyen bir seri olduğunu bildiklerinden, aceleci davranmadıklarını ve oluşan büyük beklentiler karşısında iyi işler yapmak için kendilerini mecbur hissettiklerini belirtiyordu.

2012 yılındayız. 2007'nin üzerinden beş yıl geçmiş ve hala yeni bir Half-Life oyunu yok. Yayımlanan birkaç sanat tasarımı ve ufak bilgi kırıntılarının dışında hiçbir detay yok elimizde. Her röportajda farklı kelimeler kullanılarak açıklama yapılıyor belki, ama çıkarılan sonuç hep aynı noktaya varıyor. En güzel örneği de Newell'ın son röportajında: "Henüz yeteri kadar hazırlanmamış bir projenin kimseye sunulmaması gerekir." 

Gabe Newell'ı kaç kişi seviyor?

Şimdi böyle oldum ve hala etrafta Half-Life yok.
Evet, bu konuda kesinlikle yapımcılara katılabiliriz, ancak beş yıllık bir süreçte hala önemli bir yol katedilememesi de garip değil mi? Tabii yukarıda saydığımız projeleri tekrar göz önüne getirirsek, aslında hiç de garip değil, ama üzücü. Üzücü, çünkü Half-Life, hep geri plana atılmış, diğer projelere öncelik verilmiş. "En azından görünen o". Çünkü Valve'dan devamlı yeni projeler hakkında duyurular gelebiliyor, çıkan oyunlar için DLC paketleri yapılabiliyor. Peki Half-Life? Evet, bu hala muamma ve hala beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Yine de seni seviyoruz Valve, seni seviyoruz Gabe. En azından kendi adıma konuşmam gerekirse, bu böyle. Başta Half-Life ve Steam gibi güzellikler olmak üzere bize kazandırdığın tüm güzel değerler için seni seviyoruz. Ama lütfen yeni Half-Life için bizi artık daha fazla bekletme. Eğer sen de biraz bizi seviyorsan...

Yorumlar 53
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 07:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gabe Newell'ı kaç kişi seviyor?
İlginizi Çekebilir