Game of Thrones'un aktörü hayatını kaybetti

Merlinin Kazanı 16.10.2017 - 21:34
Emektar oyuncu Roy Dotrice'e veda zamanı

Milyonların yakından takip ettiği Game of Thrones dizisinden bir yıldız kaydı. Entertainment Weekly'nin haberine göre aktör Roy Dotrice pazartesi sabahı hayatını kaybetti. Londra'daki evinde hayatını kaybeden Dotrice 94 yaşında idi.

Game of Thrones'un aktörü hayatını kaybetti

Dotrice, "Game of Thrones" dizisinde Ateş Kahini (Pyromancer) Hallyne'yi canladırmıştı. Aynı zamanda George RR Martin'in "Buz ve Ateşin Şarkısı" isimli sesli kitaplarında da seslendirmeyi yapmıştı.

Tyrion, ateşin yaratılmasını görüşmek üzere onunla bir araya geldiğinde ortaysa çıkan Hallyne, sadece iki sezonda görülmüştü. Patlayıcı maddeleri üreten Ateş Kahini, Tyrion'un Stannis Baratheon'un filosunu havaya uçurmak için çıkardığı orman yangınında baş rol oynamıştı.

EW'ye göre Dotrice, George RR Martin'in "Buz ve Ateş Şarkısı" ndaki eserinde bir sesli kitapta bir çok kişiyi aynı anda seslendiren kişi olarak Guinness Rekorlar Kitabında yer alıyor. Aynı zamanda bir çok Disney kitabında da seslendirme yapan aktör, son anlarını aile ile birlikte geçirdi.

Dotrice, bugüne kadar 120 filmde aktör olarak rol almış ve üç defa da ödüle layık gösterilmiş, bunlardan sadece bir tanesinde (1969 Bafta) ödülü kazanabilmişti.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2017 12:27
Öyle bir resim koymuşsunuz ki Peter Dinklage öldü sandım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Game of Thrones'un aktörü hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir