GamersFirst, Fallen Earth'ü satın aldı

Merlinin Kazanı 24.06.2011 - 09:43
Fallen Earth’ün yaratıcı ekibi yeni evine kavuştu
Free2Play (ücretsiz oyun) oyunların lider yayıncısı GamersFirst (www.gamersfirst.com), tüm çevrelerden büyük övgü alan third person MMO oyun Fallen Earth’ü portföyüne kattığını duyurdu. Kıyamet sonrası atmosferinde geçen hikayesi ile türünün en iyi örneklerinden biri olan Fallen Earth’ün, oyun tasarımcısı Marie “Aro Sei” Croall tarafından yönetilen 12 kişilik yaratıcı ekibi, GamersFirst’ün geliştirme stüdyosu olan Reloaded Productions bünyesine dahil olacak ve Free2Play ile halihazırda sürmekte olan üyelik sisteminin bir araya getirilme sürecini yönetecek. 

GamersFirst, Croall’un ekibi oyunun önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan eklentisi Alpha County üzerinde çalışırken tüm yayıncılık hizmetlerini, sunucu geliştirmesini ve teknik operasyonları üstlenecek. 

GamersFirst, Fallen Earth'ü satın aldı
Reloaded Productions baş tasarımcısı Marie Croall, GamersFirst’ün Fallen Earth’ü almasını şöyle değerlendirdi: “GamersFirst ile görüşmeler başladığında gerçek anlamda benzersiz MMO dünyamızı arşınlayan oyuncularımızı desteklemek için bir yol bulmayı umuyorduk. Reloaded Productions ailesine katılıp GamersFirst ailesinin bir parçası olarak sadık hayranlarımıza tavizsiz bir oyun deneyimi sunmayı sürdürebileceğiz. Daha da iyisi, köklü ve küresel bir yayıncının desteğini arkamıza alarak, oyunumuzu dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yeni oyuncu ile paylaşabileceğiz.”

Fallen Earth ekibine GamersFirst’ten idari tasarımcı Tracy Spaight ve yardımcı oyun yönetmeni Joseph Willmon gibi tecrübeli isimler de katıldı. Yaratıcı ekip, Free2Play alanında yayıncılık ve geliştirme uzmanlığına sahip olan bu iki ismin katılımı ile ödüllü oyun Fallen Earth’ü GamersFirst’ün geniş evrenine dahil edecek.

Fallen Earth’ün Free2Play anlayışına geçişinin ardından oyunu ücretsiz oynayan oyuncular oyundaki tüm bölge ve aşamalara hiçbir sınırlamaya bağlı kalmaksızın katılabilecekler. Çeşitli türde servisler, eşyalar ve avantajlar Fallen Earth mağazasında satılacak. Abonelik sistemi de aşamalı üyelik sistemi ile değiştirilecek ve her üyelik aylık bazda mağazadan ücretsiz eşya almak için kullanılabilecek ödül puanlarını içerisinde barındıracak.

Oyunun değişim süreci boyunca halihazırdaki aboneliklerini sürdüren oyuncular sürecin tamamlanması ile birlikte önemli ödüllere kavuşmuş olacaklar. “Veteran Ödülleri”, halihazırdaki abonelik bedeli karşılığında ömür boyu premium üyelik ve üyeliğin Haziran 2011’den oyunun geçiş sürecinin tamamlanmasına kadar kaç ay boyunca sürdürüldüğüne göre belirlenen, veteranlara özel eşyalar gibi ödülleri içerecek.

GamersFirst Oyun Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Joe Rush “Bu alımla birlikte Fallen Earth, büyük çaplı GamersFirst ailesinin bir parçası oldu. Gelir üretimi stratejilerimiz ve köklü yayıncılık uzmanlığımızla Fallen Earth’ü daha da büyüteceğimize inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

GamersFirst Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Bjorn Book-Larsson, “Fallen Earth birçok özgün ve yenilikçi özelliğe sahip. Oyunu popüler ve özgün kılan yanlarını korumamız bizim için önemliydi. Kadromuza yeni katılan tutkulu oyun yaratıcıları ile oyunu çok daha iyi bir seviyeye taşıyacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Fallen Earth 2156 yılında Büyük Kanyon yakınlarında, kıyamet sonrası bir atmosferde geçiyor. First person shooter ile role playing türlerini başarı ile harmanlayan Fallen Earth, gerçek zamanlı mücadele, altı farklı hizip, sınıfsız ilerleme sistemi ve oyun içi eşyaların yüzde 95’ini oyuncuların kendilerinin yapabilmelerini sağlayan güçlü ustalık sistemi gibi özelliklere sahip. Fallen Earth, keşfedilecek bin kilometrekarelik alanı ve başta bölgeler ile kasabaları ele geçirme olmak üzere 5.500’ün üzerinde görevi ile oyuncuları benzersiz bir dünyayı deneyimlemeye çağırıyor.

- Basın Bülteni
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 06:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
GamersFirst, Fallen Earth'ü satın aldı
İlginizi Çekebilir