GamersFirst'ten büyük transfer!

Merlinin Kazanı 26.05.2011 - 09:37
Lemmings, GTA, Crackdown gibi oyunların yapımcısı yeni bir ekipte
Ücretsiz oyun anlayışında dünya lideri GamersFirst (www.gamersfirst.com) Reloaded Productions ekibine David Jones’u danışman olarak dahil ettiğini açıkladı. Tüm dünyada oyuncuları peşinden sürükleyen “Grand Theft Auto” ve ardılı “APB: All Points Bulletin” oyunlarının yaratıcısı David Jones, oyun tasarımına dair engin tecrübelerini APB Reloaded’ın halihazırda sürmekte olan kritik tasarım aşamaları için paylaşacak. 

GamersFirst'ten büyük transfer!
GamersFirst COO ve CTO’su Bjorn Book-Larsson dünyaca ünlü oyun tasarımcısının APB Reloaded ekibine dahil oluşu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yeni APB Reloaded oyununun yapım sürecinde David’in bizimle birlikte olması gerçekten harika. Bu sayede APB’nin orijinal versiyonuna dair derinlikli bir anlayışa sahip olacağız ve bunun avantajından yararlanacağız. Bununla birlikte David’in varlığı APB Reloaded’da kullanılacak Free2Play modelinin de gelişimine katkı sağlayacak. Süreç boyunca David’in sürekli işbirliğini dört gözle bekliyoruz. Özellikle 23 Mayıs’taki open beta sürümünden yılın ilerleyen bölümlerinde yayınlanacak resmi sürüme kadar olan bölümdeki yeni tasarımları değerlendirmede bize büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

David Jones kimdir?

Oyun dünyasında büyük başarı elde eden “Lemmings” ve “Grand Theft Auto” gibi eserleri oyunculara kazandıran David Jones 1999 yılında daha sonra Rockstar North adını alan DMA Design’nden ayrılarak İskoçya merkezli Realtime Worlds’u kurdu. En başından beri GTA tarzı bir online oyun yaratmayı arzulayan Jones, yaratıcı yönetmenliğiyle Xbox 360 için özel olarak geliştirilen ve her kesimden çok iyi eleştiriler alan aksiyon macera third person shooter oyunu Crackdown’un oyun dünyasına kazandırılmasına katkı sağladı. Crackdown sonrasındaki süreçte tüm dikkatini APB: All Points Bulletin’e veren Realtime Worlds şirketi MMO oyunlar arasında o güne kadar eşi benzer görülmemiş kadar zengin ayrıntılarla süslü ve derinliği yüksek, kişiselleştirilmiş oyun deneyimini yarattı. Open beta sürümü 23 Mayıs’ta yayınlanan APB Reloaded ise orijinal APB’nin yeniden vücuda gelmiş hali.

GamersFirst'ten büyük transfer!
David Jones, açık dünyada geçen bir hırsız polis oyununun vizyonunu ve potansiyelini tam manasıyla yansıtan oyun hakkında şunları söyledi: “Benim için her zaman bir tutku olan bu oyunun uzun vadeli vizyonunu tamamlayacağımız için çok heyecanlıyım. Ekibin oyun için şu ana kadar yaptıklarını gördükten sonra kesin olarak emin oldum ki APB Reloaded online oyun deneyiminde yepyeni çığırlar açacak. Ücretsiz oyun modeline geçiş de bu etkiyi artıracak. Zira oyuncular bu model sayesinde oyunu satın almadan da oyunun kilit özelliklerini tanıyabiliyor, keyfini çıkarabiliyor.”

- Basın Bülteni

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 06:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
GamersFirst'ten büyük transfer!
İlginizi Çekebilir