GamersGate: "Steam bundan daha fazla büyümez!"

Burçin Yılmaz 20.12.2011 - 15:28
GamersGate CEO'su rakiplerine eleştiri yağdırdı.
Dijital oyun dağıtım portal GamersGate lideri Theo Bergquist, 2011 yılında %50 oranında büyüme göstererek ve yeni bir ofis açarak rekabete hazır olduklarını gösterdi ve tartışma yaratacak sözler söyledi.

Bergquist, IndustryGamers'in oyunların internet üzerinden akışının dijital dağıtım platformunda nasıl bir yeri olduğu sorusuna  "İnternet üzerinden veya başka bir yolla bir oyunu dağıtmak, kurulan bir iş modeli değil sadece teknolojidir." diye yanıt verdi.

"Şu anda GamersGate hızla büyüyor ve kar getiren bir konsepti değiştirmek için bir neden yok. Bildiğim kadarıyla, OnLive hala geliri ve iş modeliyle mücadele ediyor. Teoride iyi bir iş olabilir fakat gerçekten müşterinin istediği şey bu mu? Yoksa girişim şirketleri için yapılan birşey mi?" diye ekledi.

Daha geleneksel dijital dağıtım alanında ise Bergquist hiç düşünmeden EA's Origin'i bıraktı ve şunları söyledi: " Origin'in hızı ve azminden oldukça etkilendiğimi söylemeliyim. Şapkamı çıkartıyorum! Fakat onları Steam gibi bir rakip olarak görmüyorum."

GamersGate: "Steam bundan daha fazla büyümez!"
Bergquist'in Steam hakkında yaptığı aşağılayıcı konuşmalarıyla ünlü olduğunu biliyorsunuz. Bunu ise, eleştiri yapmaktan çekinmeyen tek kişi olduğuna bağlıyor gibi görünüyor.

"Eleştiride aşırıya kaçtığımı düşünmüyorum, belki herkes Steam'in mükemmel olduğunu düşündüğü için öyle görünüyordur." diye açıkladı ve "Daha önce söyledim, tekrar söylüyorum Steam'in pazar payı daha fazla büyümez." diye sözlerine ekledi.

"Steam, süper hard-core oyuncular için iyi bir iş çıkarıyor fakat herkes paranın bundan kazanılmadığını biliyor. Bu pazar, genellikle yılda iki veya üç oyun alan ve oyunları da hızlı, kolay ve sorunsuz bir şekilde satın almak isteyen kişilerden oluşuyor. Onlar daha aktif oyuncu profiline oynuyorlar."
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
GamersGate: "Steam bundan daha fazla büyümez!"
İlginizi Çekebilir