1/11

Gamescom Günlükleri: Bölüm 4

Arda Gündüz 11.03.2011 - 15:24
Gamescom'dan an be an
Bugünkü programımda yine bir yoğunluk hakimdi. Fuardaki kalabalık da, dünkü olduğu gibi yine kendini göstermişti. İlk başta yapmam gereken, davetli olduğum Ubisoft gösterimine katılmaktı. Burada hoş vakit geçirdim ve Ubisoft’un Driver – San Francisco, Assasain’s Creed Brotherhood ve Tom Clancy’s Ghost Recon Future Soldier oyunlarını izleme şansına sahip oldum. Hatırlarsanız, fuarın ilk günü sadece medyaya açık olduğu için, PES 2011’i orada rahatlıkla test etme şansına sahip olmuştum. Bu sefer belki de daha şanslıydım. PES 2011 görevlilerinden birisiyle; kısa bir süre yüz yüze sohbet etme şansım oldu. Hatta, benimle birlikte davetli olan Hırvat bir meslektaşımla, canlı bir maç da yaptık. Atak oynayan bendim, ama ikimiz de skoru değiştiremedik maalesef.

PES 2011’den sonra beni heyecanlandıran kısımlardan biri de; Call of Duty: Black Ops gösterimiydi. Şöyle söyleyebilirim ki; yine gümbür gümbür bir oyun bizi bekliyor. Buradan sonra da son olarak Bethesda’ya davetliydim. Burada Fallout: New Vegas ve Brink Hunter’ı canlı canlı oynama şansına sahip oldum. Fallout, kendine has tarzı ve yarattığı yeni Vegas konsepti ile adından çok söz ettireceğe benziyor. Brink Hunted’ı ise, oyun görevlisiyle beraber co-op olarak oynadık. Oyun hiç de fena gözükmüyordu ve oynadığım süre boyunca yaptığımız ikili kombinasyonlardan epey zevk aldım. Nitekim en heyecanlı yerinde demonun bitmesi üzücü oldu.

Günün esas bombaları ise; 1’er saat sıra bekleyerek amacıma ulaşabildiğim Crysis 2 ve Medal of Honor oldu. Her ikisi de 15 dakikalık multiplayer oynanış için hazırlanmıştı. Yalnız, Crysis 2 multiplayer’ına girmeden önce bizi aldıkları salonda muhteşem bir video izledik. 3 boyutlu gözlüklerle izlediğimiz bu video, CryEngine 3’ün nimetlerini sonuna kadar önümüze döktü. Şimdi ayrıntılara girelim ve oyunlara daha yakından bakalım…

Gamescom Günlükleri: Bölüm 4
DRIVER – SAN FRANCISCO

Eski dostumuz Tanner yine bizlerle beraber oluyor. San Francisco’da geçmekte olan yapımda, yine Tanner’ı kontrol ediyoruz. Yapımcılar sözlerine, Driver 1 ve 2’deki sürüş mekaniğini geri getirdiklerini söyleyerek başladılar. Bu yüzden araç kontrolünde pek sıkıntı yaşamayacağız gibi gözüküyor. Sunum başladığında, siyah bir aracın peşine düşmüştük. Biz onu kovalarken, bir yandan çevredeki hayat devam etmekte ve birçok animasyon da aynı anda görülmekteydi. Grafikler de fena gözükmüyordu.

Sunum ana teması, Driver – San Francisco’ya eklenmiş olan Shift özelliğiydi. Bu özellik sayesinde, direkt olarak bir araçtan diğerine ışınlanabiliyoruz. Bu özelliği kendimize bir strateji yaratmak ve yakalamak istediğimiz araca daha çabuk ulaşabilmek için başvurabiliyoruz. Bunu yaparken, araçların özelliklerini de ekranlarımıza görebiliyoruz.