Gamescom kavga olayları ile gündemde

Efdal Erdem 28.08.2022 - 18:43
Yıllar sonra tekrar fuar alanına taşınan Gamescom kavga olaylarıyla karıştı. Almanya'da devam eden oyun fuarı ilginç sahnelere alan oldu.

Pandemiden dolayı iki yıl boyunca fuar alanında düzenlenemeyen Gamescom bu yıl yine sahada düzenlendi. Oyun dünyasını tekrar Almanya Köln’de birleştiren Gamescom kavga olaylarına da alan oldu. Öncesinde de aralarında yaşanan bazı tartışmalarla gündeme gelen alman yayıncılar fuar alanında karşılaşınca yumrukları salladı ve Gamescom için alışılmadık sahnelere sebep oldu.

Gamescom kavga olaylarında neler yaşandı, kimler kavga etti?

26 Ağustos Cuma yani Gamescom’un üçüncü gününde,  Twitch yayıncıları Kilian “Tanzverbot” Heinrich, Scurrows isimli yayıncı ve Kevin “Orangemorange” Bogngers şu anda internette infiale neden olan sahnelere sebep oldular. Yaşanan olaylar, Alman Twitter gündeminde “#Gamescon”, “#Tanzverbot”, “#Tanzi”, “#Scurrows”, “#Orange”, “#Becher” gibi birçok hashtagde yer buldu.

Gamescom kavga olayları ile gündemde

Aylar öncesinden Twitter’da birçok kez atışan yayıncılar sonunda Gamescom’da karşı karşıya gelince kendilerine hakim olamadı. “Sen onurunu sattın!” ve “Sen ikiyüzlüsün!” atışmaları sonrasında iki grup birbirine girdi.

Bu sahneleri kayda alan bir TikTok kullanıcısı olayların başlangıcına dair 45 saniyelik bir video paylaştı. Atışmalar sırasında Gamescom ziyaretçilerinin ve yayıncıların arkadaşlarının iki tarafı da birbirinden ayırmaya çalıştığı dikkat çekiyor. Her ne kadar durumu sakinleştirmeye çalışsalar da Orangemorange, Scurrows ve Tanzverbot ile kavgaya tutuşuyor.

Orangemorange, daha sonra yaptığı açıklamada Tanzverbot’un ona tükürdüğünü ve birinin onu ittirdiğini / ona vurduğunu iddia etti. Tanzverbot’a içerisinde enerji içeceği olan bir bardak fırlatmak isteyip kendisini savunmak istediğini anlatıyor.

Kavgadan iki tarafı ayırmaya çalışanlar da etkileniyor. Scurrows’un dediğine göre atılan pet bardak aralarında duran bir kadına isabet ediyor ve Orangemorange gibi ona da tükürüldüğünü iddia ediyor.

Scurrows bir diğer tweetinde: “Tanzverbot güçlüyü oynuyor, hakaretler ediyor ve arkadaşlarıyla bir kavga başlatıyor. Ardından da kız gibi bağırıp kadın bir yayıncıyı yumrukluyor. Bu hikayeyi istesen  de uyduramazsın, asosyaller.” diyor. 

Gamescom kavga olaylarının arka planı

Olayların aslında aylar öncesine dayandığı söylenebilir. Twitch’te oyun ve sohbet yayınları yapan Tanzverbot, Orangemorange ve Scurrows gibi Twitch’te “Slots” kategorisinde yayın yapan yani online kumar oyunları oynayan alman yayıncıları Mayıs ayında Twitter üzerinden eleştirmişti:

“Bu kumar pisliği beni çok agresif yapıyor. Bunu her yerde, gerçekten takdir ettiğim insanlardan tekrar görüyorum. Hiç de ihtiyacı olmayan insanlardan.”

Twitch genel olarak bu kategoriyi tutmakta eleştiriliyor. Çünkü masum görünen bu kategori aslında online kumar siteleri tarafından yayıncılar aracılığıyla suistimal ediliyor. Yayıncıların zararları anlaşmalı siteler tarafından kapatılıyor olsa da yayınları izleyenlerin böyle bir imkanı bulunmuyor.

Yayıncı Scurrows 26 Ağustos Cuma günü gamescom'da olduğuna dair bir tweet attı. Ancak sözleri ona hakaret eden diğer yayıncılar içindi: “Ben bugün yine Gamescom’dayım ve beni görünce hepiniz sadece yere bakıyorsunuz. Tanzverbot gibileri de tuvalette saklanıyor.” dedi.

İşin özüne bakıldığında iki tarafın da aylardır internette çeşitli platformlar üzerinden atıştığı görülüyor. Gamescom’da da birbirlerini kışkırtan yayıncılar sonunda bir kavgaya tutuşuyor. İki yılın ardından tekrar fuar alanına taşınan Gamescom da böylelikle benzeri görülmemiş anlara alan oluyorken yetkililer olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 11:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.08.2022 21:58
sen abdülhamiti savundun! savunmadım sus alçak pu.t :)
Mejnun
Mejnun 30.08.2022 01:11
:D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2022 00:15
cücük kadar boyuyla kavga etmeye çalışıyor ya tek yumrukta bayılmadığına şükretsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.08.2022 22:06
Kapakdaki o muhteşem monke mizah (!)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.08.2022 22:04
gavga hatalı sollamadan
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gamescom kavga olayları ile gündemde
İlginizi Çekebilir