Gamescom'dan NBA 2K12 notları

Özgür Yıldız 23.08.2011 - 14:43
Bill Russell mı alır Magic Johnson mu?
NBA’deki lokavt dönemi neler getirecek bilmiyoruz ama basketbol oyunları konusunda bizi güzel günlerin beklediği kesin. Birçok görüşe göre geçen senenin en iyi spor oyunu olan NBA2K11, bu sene de bu şanına yaraşır şekilde devam ediyor. Gamescom’da üzerine vurgu yapılan ve benim de oldukça tatlı bulduğum yeni mod; tarihi maçlar.

Gamescom'dan NBA 2K12 notları
Bu yeni oyun modu sayesinde, tarihte önemli yeri olan ve kimsenin unutmadığı efsanevi maçları tıpkı o gündeymiş gibi oynamak. “O gündeymiş gibi”den kastettiğim şeyse bu maçların sunumu. Gamescom’daki demonstrasyonda ilk maç Bill Russell’ın damgasını vurduğu 1965’teki Lakers vs. Celtics maçıydı. Yıl ‘65 olduğu için görüntü siyah beyaz, tüplü televizyon yayını izler gibi, spikerlerin sesi de uzaktan geliyor. Görsel sunumdan öte kurallar da değişik doğal olarak, sahada üç sayı çizgisi yok; şortlar da kısacık.

İkinci maç da, Magic Johnson’un yardırdığı 1991’deki Blazers vs. Lakers maçı. Bu sefer sunum 90’lardaki gibi, tabi o zamanlar Staples Center yapılmadığı için maç başka yerde oynanıyor. Bu mod hem tarihi bilgi veriyor bizlere, hem de VHS’den izlermiş hissiyatını yaşatıp nostalji rüzgarları estiriyor konsol başında *sniff sniff*. Bu moddaki maçları kazandığımız zaman da, o tarihi takım oynanabilir oluyor. Böylelikle “o zamanki efsane Lakers ile günümüzün Lakers’ı karşılaşsa n’olurdu?” gibi fantastik maçlar yapabiliyoruz.

Oyunun çıkmasına çok kısa bir süre kaldı, 7 Ekim’de yedi platforma birden geliyor.
Yorumlar 35
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gamescom'dan NBA 2K12 notları
İlginizi Çekebilir