Gamescom'dan NFS:The Run notları

Berkant Jeff Akarcan 19.08.2011 - 15:30
Need For Speed, nefes kesen kovalamacaya hazır
Sabahın köründe koşa koşa EA Business Area'ya girmemizin tek bir sebebi vardı o da tüm EA oyunlarını oynayacak olmamızdı. İçeriden görüntü almak kesinlikle yasak olduğu için bu röportajların ve hands-onların videolarını paylaşamıyoruz, önceden dile getireyim.

Gamescom'dan NFS:The Run notları
İlk olarak Need For Speed: The Run'a attım kendimi. Oyun inanılmaz gözüküyor, bunun da başlıca sebebi hiç kuşkusuz Battlefield 3 için geliştirilen Frostbite 2 moturunun kullanılıyor olması. Zaten oyunun pazarlama müdürü Doug McConkey de Frostbite 2 motoruna çok önem verdiklerini dile getirdi. Oynadığımız bölüm, Gamescom'un ilk büyük konferansı olan EA Basın Konferansında gösterilen "Avalanche" bölümüydü. Ayrıca bir çöl bölümünü de oynama fırsatı bulduk, pist dinamikleri sürüşünüzü kesinlikle oldukça etkiliyor.

Konferansı izlemediyseniz durum şöyle, biz önümüzdeki rakibimizle yarışırken dağdan düşen çığla da savaşmak ve uçuşan kar, kaya ve taş parçaları gibi şeylerden kaçmak durumundayız. Tabi oyun henüz alpha aşamasında olduğu için arabalar çarpışmıyor ama düşen kayalar büyük dert. Bir tanesinden kaçamayıp dik girdim, birinin de altında kalarak "Buried" yazısını alnıma yedim. Bu gibi kazalar olduğunda, geçtiğiniz son checkpoint'e geri dönüyorsunuz; burada güzel olan şey checkpoint'e geri döndüğünüzde yaptığınız zamanın da o checkpoint'ten geçtiğiniz ilk ana geri dönmesi.

Oynanış konusunda da oyunun kendini geliştirdiği bariz bir şekilde kendini belli ediyor. GRID'in dinamiklerini yapan ekip NFS: The Run'ın ekibine katıldığı için, gayet tok bir oynanış var. Hem arcade, hem de simülasyon arasındaki ince çizgi gayet iyi bir yerde tutulmuş. Online özellikler konusunda da, Hot Pursuit ile tanıştığımız Autolog sistemi aynen devam ediyor.

San Francisco'dan New York'a kadar uzun bir yol bekliyor bizi. Fakat her şehre geçmek için belli bir sıralamanın üzerinde olmamız gerekiyor, mesela Las Vegas için ilk 100 örneğini verebiliriz. Aracınızı geliştirmek için de bir para birimi yok, onun yerine XP sistemi mevcut. Güzel draft, drift, ongoing yaptıkça XP kazanıyorsunuz ve bunları aracınıza yansıtıyorsunuz.

Oyunun hikaye moduyla, nasıl bir hikaye akışının sağlanacağı konusunda bir bilgi vermediler ama umudumuz en az Most Wanted kalitesine geri dönmeleri. Tabi Josie Maran'sız olmasın.
Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gamescom'dan NFS:The Run notları
İlginizi Çekebilir