Gaming İstanbul 2018 oyun fuarını ilk gününde ziyaret ettik

Ersin Kılıç 1.02.2018 - 18:31
İlk gününde Gaming İstanbul'u dolaşıyoruz

Gaming İstanbul Fuarı, bu sabah saat 10:00’da Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde üçüncü kez kapılarını açtı. 4 Şubat Pazar günü saat 18:00’e kadar sürecek olan fuar, dünya devi oyun şirketlerinin stantları, ödüllü oyun ve cosplay turnuvaları, çocuk parkı, alışveriş ve retro oyun alanının yanı sıra, oyun dünyasında kariyer yapmak isteyen ve halihazırda sektörde çalışan profesyonellere yönelik etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Biz de fuarın bu ilk gününde fuar alalına gittik ve Gaming İstanbul 2018'de neler olduğuna göz attık. Fuar alanından görüntülerin yanı sıra yakaladığımız isimlerle de kısa kısa söyleşiler yaptık.

Gaming İstanbul'da neler var?

Nvidia’nın Blizzard ve HP ile ortak düzenlediği 30 bin TL ödüllü Overwatch turnuvasının yanı sıra, çeşitli donanım, oyun ve oyun içi eşya ödüllü Black Desert Online ile Rainbow Six Siege turnuvaları da fuara ilgiyi artırdı. Oyun karakterlerinin kılığına giren cosplayer’lar ise toplam 10 bin TL ödüllü cosplay yarışmasını beklerken, fuar koridorlarında renkli bir görüntü oluşturdu.

Girişimcilere ücretsiz stant desteği

Yatırım almamış, belli bir büyüklüğün altındaki bağımsız oyun şirketlerine özel bir destek veren Gaming İstanbul, net geliri 50 bin TL’nin altında olan 32 oyun yapımcısına, kendilerine ait orijinal içerikleri tanıtabilmek için fuarda ücretsiz stant başta olmak üzere, çeşitli destekler de verildi.

Yeni kariyer hedefi: Oyun yapımcılığı

Her yıl düzenlenen geliştirici konferansı ile oyun dünyasının profesyonellerini bir araya getiren Gaming İstanbul, deneyimlerin ve güncel metotların paylaşımına ev sahipliği yapıyor. Oyun dünyası birçok farklı disiplinden insanı bir araya getiriyor. Bir oyun şirketinde çalışanlara bakıldığında karakter tasarımcısı, grafiker, müzisyen gibi yaratıcı alanlarda çalışanlar öne çıksa da, programcılar, arayüz uzmanları, hatta pazarlama, halkla ilişkiler, İK gibi klasik iş kollarına da ihtiyaç duyuluyor.

Fuardaki “Pitch & Match” etkinliği, profesyonelleri birbiriyle tanıştırarak iş ağlarını genişletmelerini sağlarken, bağımsız oyun şirketlerinin yatırımcı arayışları da Gaming İstanbul’da sonlanıyor. Fuardaki iş dünyasına yönelik (B2B) etkinliklerin son gününde, Türk oyun basınının bir araya gelerek oluşturduğu GoodGamers yer alacak. 4 Şubat 2018 Pazar günü GoodGamers Sunday başlığı altında yapılacak konferanslar, tamamen Türkçe olarak gerçekleştirilecek.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
nerobianco
nerobianco 3.02.2018 10:28
çayırda 4x4 ile gidilen oyunun ismi ne
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.02.2018 11:26
bu yıl çok kalabalık oldu yaa :( tıklım tıklım doğru dürüst gezemedik
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2018 23:03
sonlardaki yeşil saçlı sen ne yaptın öyle ya :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gaming İstanbul 2018'de neler var?
İlginizi Çekebilir