Gearbox, Heat filminin haklarına sahipmiş

Murat Halilbeyoğlu 17.02.2012 - 14:21
Peki oyunu neden yapamadı?
Gearbox'ın küçük sırları bir bir ortaya çıkıyor. Duke Nukem'i hayata döndüren ve şu sıralar Borderlands 2 ve Alien: Colonial Marines ile adını duyuran Gearbox meğer başrollerini Robert DeNiro, Val Kilmer ve Al Pachino'nun oynadığı 1995 yapımı ünlü aksiyon filmi Heat'in de haklarını elinde bulunduruyormuş, ya da bulunduruyordu.

Firmanın sahibi Randy Pitchford Game Informer'a verdiği bir röportajda konu hakkında şunları söyledi:

""New Regency ve yönetmen Michael Mann ile Heat için anlaşmıştım. Bence güzel bir soygun oyunu yapılması lazım. Bana göre henüz ortada bu konuda iyi bir oyun yok. Sadece birkeç kez bu tarzda oyun denemesi yapıldı."

"TV veya sinemadaki çoğu soygun hikayesi dikkatle hazırlanmış bir plan hakkında, dolayısı ile çatışma kısmından yoksun kalıyor. Heat'te ise hokey maskeleri ve M16'lar bulunuyor, ki bu mantıklı bir strateji."

Gearbox, Heat filminin haklarına sahipmiş
"Nihayetinde diğerleri de bu tarza yönelmeye başladılar. Kane and Lynch bu tarz şeyler denedi. Lakin bence en mükemmeli GTA IV'teki Heat göreviydi. Bizim ise o sıralarda farklı önceliklerimiz olduğundan Heat ile alakalı birşeyler yapamadık."

Şimdi bu sözlerin üzerine siz de bizim gibi "Sırada bir Heat oyunu mu var?" diye düşünebilirsiniz ancak maalesef yanılacaksınız. Çünkü Pitchford'un söylediğine göre elindeki hakların muhtemelen kullanım zamanı dolmuş.

"Yıllardır lisansa bakmıyorum. Eminin içerisinde bununla ilgili bir madde bulunuyordur. Muhtemelen zamanı geçmiştir. Bu konu hiçbir zaman projeye dönüşmedi ama hep niyetim vardı."

"Eğer anlaşma, normalde yapıldığı zamandan üç ay önce yapılmış olsaydı dikkatimizi o yöne doğru verebilirdik. Ben anlaşmayı yaptıktan sonra New Regency'e de fırsatı kaçırdığımızı belirtmiştim."

Pitchford'un dediğine göre stüdyo tıpkı Heat gibi Sin City ve Blade Runner için de araştıma yapmışlar.

Bu arada Aliens: Colonial Marines 2012 sonbaharında PS3, PC ve Xbox 360 için çıkacak.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 15:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gearbox, Heat filminin haklarına sahipmiş
İlginizi Çekebilir