Gears of War 3 - RAAM's Shadow DLC

Hasan Uğur Nayır 19.12.2011 - 17:40
General RAAM'in Ilima çıkarması!
Platformlar XBox 360
Gears of War 3 - RAAM's Shadow DLC
  • Yapımcı - Yayıncı Epic Games - Microsoft Game Studios
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 75
Artılar General RAAM''i kontrol edip Locust tarafından savaşa girmek, Command Center''la birlikte Hammer of Dawn''ı kullanmak, aksiyon yine dolu dolu olmuş
Eksiler Bazı yerler heyecanı azaltıyor, fiyat olarak 1200 Microsoft puanı biraz tuzlu olmuş
İlk oyundan General RAAM’i hatırlamanız muhtemel. Zira Gears of War 1’de (GeOW) baş kötü olarak yer alıyordu ve oyun sonunda onunla zorlu bir kapışma vardı. Horde Command paketinden sonra çıkan ikinci DLC RAAM’s Shadow’da da geri dönüyor. Eklenti, Kryll fırtınasından önce, Zeta isimli birliğin Ilima şehrinde hayatta kalan insanları tahliye ve koruma için giriştiği mücadeleyi ele alıyor. Arada Jace Stratton’ın da geçmişine şahit oluyoruz. Zeta’da tanıdık karakterler var; GeOW’un çizgi romanından Michael Barrick, ilk oyundan Minh Young Kim ve GeOW 2'den Tai Kaliso. Yeni karakter olaraksa Alicia Valera eklenmiş.

Locust'ların tarafından savaşa dahil olmak

DLC’nin oynanışında birkaç yenilik dışında bildiğimiz klasik GeOW’dan farklı bir yanı yok. Dört kişilik ekiple Locust’lara karşı savaşırken, yeri geldiğinde Lancer’ın testeresini kullanarak rakipleri ikiye bölmek gibi atraksiyonları bolca yaşıyoruz. Bunlar dışında Command Center kullanımı aktif olarak hikaye içine yedirilmiş. Böylece tepeden bakıp, Locust’ların kafaya Hammer of Dawn’ı yerleştirmek eğlenceli oluyor. Diğer yandan ise hikayeye Locust tarafından ele alma şansımız var. RAAM’i yöneterek, COG askerlerini avlıyoruz. RAAM’in üstünde dolanan Kryll’ler zırh görevi görerek mermilere karşı koruma sağlarken, diğer yandan ise kılıçla Kryll’leri istediğimiz yöne doğru gönderebiliyoruz. Kılıç ile hedef alıp, sağ tetiğe bastığımızda Kryll’ler hedef imleci yönüne gidip, rakibi paramparça ediyor. Sağ üst köşede cephaneyi gösteren barda enerjileri bitene kadar istediğimiz yöne tekrardan yöneltebiliyoruz. Kılıçla, Retro Lancer’ın Charge hareketi de yapılıyor.

Gears of War 3 - RAAM's Shadow DLC
DLC’de yeni bazı düşmanlar ve silahlar da var. Mesela Mauler Elite, Tremor ve Theron Elite yeni Locust türleri. Theron Elite, Retro Charge hareketi yapabilen Elite Sawed-Off Shotgun kullanıyor ve Ink Grenade gibi Kryll Grenade (RAAM de bu bombaları kullanabiliyor) adında yeni bir bombayı yanında taşıyor. Yapımın en güzel ve sıkı anları açık alanlarda Locust’lara karşı savaşırken, sıkışıp hareket edememekle ortaya çıkıyor. Buna karşı terk edilmiş okul gibi bazı yerlerde biraz uzun dolanmak, heyecanı azaltıyor.   GeOW 3’te gördüğümüz birçok yeni silahı ve düşmanı, serinin geçmişinde görmek de tebessüm ettiriyor.

3 saatlik hikayenin sonu

RAAM’s Shadow, General RAAM, Theron Elite ve tüm Zeta birliğinin karakterlerini multiplayer’da kullanma imkanı veriyor. Chocolate silah teması, 250 oyuncu başarım puanı ekliyor. Yine de dolu dolu aksiyonuyla genel olarak başarılı bir DLC olmuş. 3 saatlik bir oynanış süresi var. Tabii bunu arcade modda oynamak, co-op olarak da oynamak gibi alternatifleri var. İki harita ve bir silah ekleyen havada kalan DLC’lere göre çok daha başarılı olan RAAM’s Shadow her ne kadar iyi olsa da, 1200 Microsoft puanı karşılığı satılması biraz tuzlu olmuş.
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 22:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gears of War 3 - RAAM's Shadow DLC
İlginizi Çekebilir