Gears of War 4'ten yepyeni detaylar geldi

Hürcan Köse 9.03.2016 - 09:19
Marcus Fenix'in oğlu babasını aratmayacak
GameInformer'ın Nisan 2016 sayısında Gears of War 4 ( ya da Gears 4) için yepyeni, daha önce pek de duymadığımız bilgiler paylaşıldı. Epic Games'ten sonra ilk kez farklı bir firma, The Coalition tarafından yapılacak olan oyunda bakalım ne gibi yenilikler var.

Gears 4, üçüncü oyundan tam 25 yıl sonrasını konu alıyor. Gears of War 3'ün sonunda devreye giren Emülsiyon silahı yüzünden dünyadaki bütün fosil yakıt kaynakları tükenmiştir. İnsanlık nesli tükenmeye yakın bir canlı sınıfına hale gelmiş, hayatlarını duvarlarla korunmaya çalışan şehirlerde göçebelik yaparak geçirmeye çalışmaktadır. Patlama sonrasında ortaya yok edici kum fırtınaları çıktığı için, sığınacak bir yer bulmak şart olmuştur. Windflare olarak adlandırılan bu fırtınalar, kasırga ve hortum karışımı ölümcül fırtınalarmış.

Gears of War 4'ten yepyeni detaylar geldi
Oyun dört farklı hava şartını işleyecek. Bir an sokakta ağaçların arasında sakince yürürken, aniden çıkan fırtına ile hayatta kalmaya çalışacaksınız. Coalition bunu yaparak oyuncunun tehlikeyi sadece düşmanlarda değil, aynı zamanda doğal afetlerde de aramasını sağlamak istemiş. Yani hayati tehlikemiz sadece düşmanlara karşı değil bu sefer. Bu rüzgar olayları ayrıca bir araçla seyahat ederken rüzgarı arkanıza aldığınız takdirde daha hızlı gitmenizi sağlayacak ve sizin yanı sıra, düşmanlarınıza karşı da aynı etkiye sebep olacak.

Çevre tasarımları büyük bir oranda kuzey İtalya'da esinlenilerek hazırlanmış. Ormanlar, kaleler ve daha fazlası. Serinin ilk oyunundaki korkutucu ve karanlık havayı geri getirmeye çalıştıkları gün gibi belli oluyor.

Oyunda şimdilik açıklanan üç karakter bulunacak:

JD Fenix: Ana karakterimiz olan bu eleman, Marcus Fenix'in yani ilk üç oyunda oynadığımız heybetli abimizin oğlu. COG milislerine katılmış ve daha sonra yaşadığı 'gizli' bir kaza yüzünden isteksiz olarak görevini bırakmak zorunda kalmış.

Kait: Kait için 'yabani' terimini kullanabiliriz. Ama yabaniden ziyade insanlar galiba artık 'Outsider' yani 'dışarıdan' olarak adlandırılıyorlarmış. O bilgi henüz tam bir açıklığa kavuşturulmamış. Hayatta kalma konusunda engin bilgilere sahip ve gezegenin doğasına en iyi şekilde ayak uydurabilen insanlardan birisi.

Del: JD Fenix ile yatılı okulda tanıştıktan sonra aralarında derin bir arkadaşlık bağı oluşmuştur. Birbirleri için ölüme bile giderler!

Gears of War 4'ün hikayesi; JD, Del ve Kait'in de bulunduğu 'yabani' kampının gizemli yeni bir güç tarafından işgal edilmesi ve bunun sonucunda insanların kaçırılması üzerine başlıyor. Üç arkadaş da bu noktada neden sadece onların bırakıldığını ve diğer insanların kaçırıldığını merak ederek ormana dalıyor.

Gears of War 4'ten yepyeni detaylar geldi
Gears of War 4'ün yeni düşman sınıfının adı 'The Swarm' (sürü, arı sürüsü gibi) olarak belirlenmiş. Savaş bittikten sonra gömecek o kadar çok Locust cesedi kalmış ki, insanlar çözümü devasa mezarlar kazarak Locust cesetlerini oralara doldurmakta bulmuş. JD, Del ve Kait, Swarm tehlikesinin buna bağlı olabileceğini düşünüyor. Üçlüyü ilk görevde, ormanda koza gibi kabukları keşfederken buluyoruz. Bu kozaların içinden 'Juvies' olarak adlandırılan, soluk tenli ve neredeyse insana benzeyen varlıklar türüyor. Bu yeni düşmanlar evrim geçirip 'Drone' adı verilen diğer bir düşman sınıfına dönüşüp silah kullanmaya başlayabiliyor.

The Coalition, oyunun multiplayer modu hakkında da oldukça umutlu. Yeni nesil e-spor oyuncularının yanı sıra, Horde modlarını seven eski Gears of War hayranlarını da hayal kırıklığına uğratmayacaklarmış. İki kişilik co-op özelliği de geri dönecekmiş. Game Informer'ın yeni sayısındaki Gears of War 4 dosyası tam 14 sayfa. Bu yüzden önümüzdeki günlerde de oyuna dair yepyeni bilgileri sizlerle paylaşma fırsatını yakalayacağız. Bizimle kalın! 





Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 16:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.03.2016 14:08
Güzellll :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gears of War 4'ten yepyeni detaylar geldi
İlginizi Çekebilir