Geliştirilen 'nanorobot'lar, bilim tarihinde devrim niteliği taşıyor

Onur Güner 24.11.2017 - 23:28
Artık bizleri nanorobotlar iyileştirecek

Gelişen günümüz teknolojisi ve bilimi, bazı noktalarda birleşince gerçekten ortaya muazzam buluşlar çıkabiliyor. Bilim insanları uzun yaşam ve ölümsüzlüğü araya dursun, teknoloji sektöründen de bu araştırmalara büyük destekler geliyor. Bunlardan birine de İngiltere'deki Manchester Üniversitesi imza attı. Çok önemli bazı bilimsel çalışmalar yürüten üniversite, bazı teknoloji şirketlerinin de desteğini alarak adeta tıp tarihinde devrim yaratacak bir buluşa imza attılar. Zira yapılan açıklamaya göre üniversite, insanlara enjekte edilerek kanamaları, yaraları, önemli bazı sağlık sorunlarını ve kök hücre konusunda bazı tedaviler gerçekleştirebilen nanorobot ürettiğini açıkladı. Ayrıca bu nanorobotlar tamamen uzaktan kontrol edilebiliyor. Yani enjekte edilen insana herhangi bir zarar verecek yapay zekaya sahip değil. Tamamen cerrahlar tarafından kontrol edilebilen bu nanorobotlar, insanların bağışıklık sistemine hiçbir zarar vermeden de kendini çözüp sistemden attırıyor.

Geliştirilen 'nanorobot'lar, bilim tarihinde devrim niteliği taşıyor

Yapılan açıklamaya göre de üniversite robotların kendini çözüp sistemden atılması konusunda da doğadan yardım almış. Yapılan uzun araştırmalar sonucunda yosuna başvuran bilim insanları, yosunun çok hızlı kendini imha etmesinden dolayı robotları tamamen yosun kaplı maddeden üretmişler. Yani kısaca özetleyecek olursak; riskli bir hastanın iç kanaması gibi bir durum olduğunda hiçbir şekilde neşter vurulmayacak ve hastaya nanorobotlar enjekte edilecek. Sisteme giren robotları uzaktan kontrol eden cerrahlar, bedene hiçbir zarar vermeden kanamayı durduracak ve ardından her şey bittikten sonra da robota ''kendini parçala'' komutunu gönderip, ameliyatı bitirecek. Nanorobotlar da kısa sürede kendini parçalayıp doğal yollarla vücuttan atılacak. Uzmanlara göre bu buluş insan sağlığı konusunda tarihe altın harflerle yazılacak bir buluş. Ancak tabii ki biraz daha destek görmesi gerekiyor. Zira bilim insanların isteği, bu nanorobotları daha da geliştirip çok daha büyük ameliyatlarda bile kullanmak. Ne dersiniz, sizce başarırlar mı?

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2017 03:15
Crysis coming soon
MK Okuru
MK Okuru 27.11.2017 18:18
nano deyince akla ilk o geliyor :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.11.2017 08:58
aklıma ghost in the shell: stand alone complex geldi niyeyse animedeki olayların hepsi bir gün olacak gibi geliyor. neden olmasın sonuçta bundan sadece 50 yıl önce tvler bile teknolojinin üst sınırı sayılır iken şimdi elimize aldığımız telefona yeterince akıllı değil diye küçümsüyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2017 20:43
deus ex evreni gerçek oluyor ha :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2017 01:21
İsviçreli bilim adamları olsaydı inanmazdım habere.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Geliştirilen 'nanorobot'lar, bilim tarihinde devrim niteliği taşıyor
İlginizi Çekebilir