Gençlik ve Spor Bakanlığı, hazırladığı eSpor raporunu yayınladı

Furkan Güler 15.05.2018 - 15:11
Bakanlık bile e-sporun büyüklüğüne sessiz kalamadı.

Ülkemizde League of Legends'ın atılımı ile oldukça hızlı bir şekilde büyüyen eSpor sektörüne Gençlik ve Spor Bakanlığı da sessiz kalmadı. Gençlerin bu sıralar tercih ettiği spor dallarında başı çeken eSpor hakkında yayınlanan raporda, eSpora uzak kişilere işleyişin nasıl olduğu anlatılıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, eSpor için yeni bir rapor yayınladı

Bakanlığın rapor için yayınladığı açıklama şu şekilde,

Kamuoyunca fazlaca bilinmemesine rağmen özellikle çocuklar ve gençler arasında hızla yayılan, gerek Türkiye’de gerekse dünyada oyuncu ve taraftar sayısı herhangi bir spor dalıyla yarışacak kadar fazla olan ve kendine ait bir sektör halini almış olan “e-spor” un ne olduğunun, bir spor dalı olup olmadığının, yararlı mı zararlı mı olduğunun, kimlerin ilgi alanına girdiğinin, bu günkü durumuna nasıl geldiğinin, Türkiye ve dünyadaki durumunun nasıl olduğunun analiz edilmesidir.

Ayrıca bakanlık yetkilileri, eSporu şu şekilde tanımlıyor,

Elektronik Spor (e-spor), sporun yeni formu olarak lanse edilen ve Bilgisayar/Konsol/Mobil platformlar üzerinden, çevrimiçi veya çevrimdışı, bireysel ve/veya takım olarak oynanan rekabetçi çok oyunculu, dijital oyunların çeşitli modlarıyla oynanan bir alan olarak tanımlanabilir. 1 E-spor, bilgisayar/mobil/konsol platformlar vasıtasıyla oynanan çok oyunculu dijital oyunlara verilen genel isim olarak da tanımlanabilir.

Son olarak eğer raporun tamamını okumak istiyorsanız, rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
maxpayne59
maxpayne59 15.05.2018 21:48
Eskiden bizimkiler (atari,amiga 500,nintendo gameboy dönemlerinden bahsediyorum), oyun oynama zararlı, kapat şunu diye girerdik birbirimize. Şimdiyse cep telefonundan candy crush, tabletten okey ellerinden alamıyorum. Bu seferde ben kapat yeter dediğimde hır çıkıyor. Toplu taşımada, iş yerindeki küçük molalarda, eskiden kapat diyen her kesimin elinde bir oyun. İlla bizim oynadığımız gibi RPG, FPS vs. türü oyunlar olmasına gerek yok. Okey de bir oyun türü, dijitale geçtiği anda bizim bildiğimiz türden bir oyun. Onlarda anladılar oyunsuz bir dünya sıkıcı.
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2018 09:15
Gözlerin bozulmasın diye renkli ekran yerine siyah beyaz ekran almıştı babam, ona da dokundurtmamak için elinden geleni yapmış, kutusunda demode olmuştu bilgisayar. IBM PS/1 idi. Ne günlerdi be!
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 15.05.2018 21:25
birde şu oyunlara düşük vergi uygulasanız
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2018 20:11
Bu hoşuma gitti bak hiç umursamadıklarını sanıyordum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2018 19:53
Bu amcam neye bakıyor anlamadım spor Bakanı spora bakar ama şu federasyonu bir türlü dağıtamadı gitti.. yetkisi de var ama nedense bakıyor öyle bakanımız
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.05.2018 18:22
" E-SPOR için nasıl bir vergi alabiliriz? " şeklinde çalışmalara başlamışlardır..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gençlik ve Spor Bakanlığı, kendi eSpor raporunu yayınladı
İlginizi Çekebilir